Novinarke BN TV Jelena Žerajić i Ana Vještica osvojile nagrade na međunarodnom festivalu u Varni

Novinarke BN televizije Jelena Žerajić i Ana Vještica osvojile su nagrade za najbolji prilog na prestižnom međunarodnom festivalu Arlekin, koji je 11-ti put održan u Varni u Bugarskoj. Posebnu pažnju žirija izazvale su teme Ko su uzori djeci u savremenom društvu i Istorijat Narodnog pozorišta Republike Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA                                                                                                                                  26.06.2022 | 15:51

Novinarke BN TV Jelena Žerajić i Ana Vještica osvojile nagrade na međunarodnom festivalu u Varni

Jelena je u svom prilogu kroz prizmu mišljenja roditelja, prosvjetnih radnika i psihologa objasnila izazove sa kojima se roditelji i škola suočavaju u vaspitanju djece, naglasivši uticaj društvenih mreža. U nagrađenom prilogu, istaknut je značaj čitanja kao bitan segmet u razvoju djece i cjelokupnoog društva.

Ana je u svojoj priči govorila o osnivanju Narodnog Pozorišta Republike Srpske, naglasivši refleksiju jednog društva i države na sam rad pozorišta. Da se, kao nekada tako i danas, društvene promene mogu prepoznati na pozorišnoj sceni, objašnjeno je u nagrađenom prilogu.

Festival “Arlekin” više od deceniju bira i nagrađuje najbolje mlade stvaraoce u oblasti medija.

(BN)

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi