CAT BiH: Više od aktivizma (O mačkama koje pokreću promjene – Video)

Da li mladi iz Foče mogu nesmetano kreirati prilike za svoje vršnjake? Koje konkretne i mjerljive korake su napravili mladi iz Brčko Distrikta da smanje govor mržnje u svom gradu i kako su Tuzlaci, zahvaljujući mačkama, kroz inovativne događaje bili dio jedne od najpopularnijih aktivističkih priča u BiH.

U proteklih 6 mjeseci, 25 mladih sa različitim etničkim, vjerskim i kulturološkim pogledima su se ujedinili oko inicijative, čiji su glavni protagonisti mačke. U istom periodu na prostoru 3 opštine/Grada mladi su napravili 9 konkretnih akcija u koje su uključili i svoje građane.
Uspjeh inicijative se ogleda i u pozivima na mnoge međunarodne i regionalne konferencije, gdje su naše mačke dijelile svoja iskustva u društvenom angažmanu šire zajednice uz pomoć društvenih mreža.
U želji da se aktivizam u zajednici popularizuje, te da šira javnost, naročito na društvenim mrežama upozna 25 mladih, koji su u prethodnom periodu odvojili svoje vrijeme i angažovali se za dobrobit čitave naše zajednice – video o drugačijem i inovativnom pristupu aktivizmu možete pogledati ovdje:
 

 
 
FOTO GALERIJA SA PRETHODNIH AKTIVNOSTI:
 

Posljednji postovi