NAJAVA: Aktivizam u doba korone – Jan Zlatan Kulenović

„Aktivizam u doba korone“ je online emisija koja se emituje na instagramu u 21:30h. Emirija je do sada ugostila mnogobrojne upješne ljude iz Bosne i Hercegovine kao što su Kenan Suljić, Nedim Musić, Sofija Tovarović, Nermin Topovčić i mnogi drugi.

Naš idući gost jeste čovjek čije ste ime morali čuti ili se susresti sa njegovim radom, programima ili edukacijama, Jan Zlatan Kulenović.

Jan Zlatan Kulenović je rođeni Sarajlija. Kao dječak postaje izbjeglica u Zagrebu. Vraća se u Sarajevo 1997. i kao srednjoškolac priključuje se Školi mira – prvom regionalnom omladinskom mirovnom pokretu kroz koji upoznaje civilni sektor i ubrzo formira s prijateljima omladinsku organizaciju.
Nakon nekoliko godina volonterskog i aktivističkog djelovanja Fond Otvoreno društvo BiH mu nudi posao na programu za mlade iz kojeg nastaje Omladinska informativna agencija BiH (OIA).
U međuvremenu radi i kao konsultant za preko 20 domaćih i stranih organizacija. Završava postdiplomski studij Praksa društvenog razvoja na London Metropolitan univerzitetu i niz drugih fellowship programa i obuka od Japana, Australije, preko Indije, Europe do SAD-a.
Smatra da su mu takvi programi, uz iskustvo na terenu, bili i najkorisniji za razvoj karijere.
Nakon nekoliko godina volonterskog i aktivističkog djelovanja Fond Otvoreno društvo BiH mu nudi posao na programu za mlade iz kojeg nastaje Omladinska informativna agencija BiH (OIA) koja se transformirala u današnji Inkubator društvenih inovacija MUNJA.
Kroz razne programe Munje prošlo je više od 100.000 mladih, a prije 5 godina kreirana je i danas najposjećenija info platforma za mlade Hocu.ba.
Od januara Jan je direktor programa Regionalnog ureda za saradnju mladih koji pokriva Zapadni Balkan.
Za Zlatanom ćemo razgovarati o mladima, počecima online aktivizma i njegovim ličnim počecima i preprekama sa kojima se susretao u svom radu i zalaganju. Važan dio razgovora biti će naravno i platforma hocu.ba, koja je dio svakodnevnike većine mladih u BiH.
Jan će nam odgovoriti i na pitanje da li su danas mladi aktivni?

Emisija će se uživo emitovati 29.04.2020 u 21:30h na instagram profilu: cat.bih

„Volite sebe i ne zadovoljavajte se opcijama koje su vam ponuđene u društvu. Pronađite strast – nešto što volite raditi i usavršavajte se u tome i bez obzira što vam netko pa i najdraži kaže, pratite svoje srce, intuiciju i sigurno ćete uspjeti. Uz napomenu da uspjeh ne dolazi na klik, već ćete se morati i dobro naraditi, kao i svaki sportaš koji želi biti prvak!“ – Jan Z. Kulenović

Posljednji postovi