FOTO IZAZOV: “MISLIM O PRIRODI”

Prijavite se na nagradni Facebook foto izazov za mlade „Mislim o prirodi“.

U okviru trogodišnjeg projekta „Misli o prirodi!“, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je pokrenuo nagradni foto izazov „Mislim o prirodi“, kojim poziva mlade osobe od 18 do 35 godina da fotografijom zabilježe korištenje prijevoznih sredstava u gradu, prirodi, na selu; koja ne emituju štetne gasove.

Ideja foto izazova „Mislim o prirodi“ jeste da mladi pokažu svojim primjerima kako se zahvaljuju, pomažu i žive prirodu razumijevanjem prirode putujući biciklom, romobilom i drugim transportnim sredstvima koji ne emituju štetne gasove.

Rok za prijavu fotografija na nagradni foto izazov je 25. maj 2022. godine do 23:59 sati.

Nakon utvrđenog roka, stručna komisija će odabrati 20 fotografija koje će se takmičiti prikupljanjem glasova/reakcija na Facebooku. Tri fotografije sa najviše osvojenih glasova (reakcija) će dobiti vrijedne nagrade: e-romobil, bicikl i externi hard disk. Također, prvih 5 fotografija koje budu imale najviše reakcija/glasova; autori/ice istih, dobit će i besplatno učešće u trodnevnoj edukativno-zabavnoj Ljetnjoj školi za mlade eko-lidere i liderice u BiH.

Pravila i smjernice za učešće u nagradnom foto izazovu pročitajte na OVOM LINKU.

Foto izazov “Mislim o prirodi” se provodi u okviru trogodišnjeg projekta “Misli o prirodi!” koji finansira Švedska, a implementira Centar za promociju civilnog društva. Osnovni cilj projekta “Misli o prirodi!” jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva, institucija, stručnih lica, škola, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou.

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.