Radionica za mlade aktiviste/ice u Tuzli

????? ? ??????? ??? ???? ??????????? ????č???? ???????????? ???? ?? ?aš? ?rž??? ?????????, ??? ?????? ??????? ??????????, ?????????? ? ???????????? ?????????? ??š????, ?????č??? ????? ?????? ???? ?????? ? ???č??? ?? ?rž???.

? Praksa pokazuje da je broj komentara koji sadrže govor mržnje, medijskog sadržaja, kao i broj napada manji nakon učestalog i kontinuiranog ispravnog prijavljivanja i uklanjanja takvog sadržaja.

Za to nam je potreban aktivizam, a aktivistima vještina! ?‍♂️
Stoga, hajde da zajedno naučimo prepoznati ovu pojavu i stanemo joj u kraj – i online i uživo!

? Nakon Zenice, Travnika i Konjica, Inicijativa PRVI dolazi u Tuzlu!
Pozivamo sve mlade osobe od 16 do 25 godina na radionicu za mlade aktiviste i aktivistice u Tuzli na kojoj ćemo razgovarati o slobodi vjere i uvjerenja, te govoru mržnje i zločinima iz mržnje.

➡ Naučite čime su zagarantovana prava na slobodu misli, savjesti i vjere, koji su mehanizmi zaštite, te kako adekvatno reagirati na govor mržnje u javnom prostoru.

⏰ Kada? 15.05.2022 u 11h do 14:30h
? Gdje? Edukacijski centar Nahla – Tuzla (Mitra Trifunovića Uče)

Prijave putem formulara: https://docs.google.com/…/11RTNUl12PTzY08QG…/viewform…
Požurite broj mjesta je ograničen!

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi