Radionica za mlade aktiviste/ice u Tuzli

𝐏𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐛𝐨𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐦 𝐣𝐞𝐬𝐮 𝐠𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐢𝐫𝐚𝐧𝐞 𝐫𝐚𝐳𝐥č𝐢𝐭𝐢𝐦 𝐤𝐨𝐧𝐯𝐞𝐧𝐜𝐢𝐣𝐚𝐦𝐚 𝐤𝐨𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐧aš𝐚 𝐝rž𝐚𝐯𝐚 𝐩𝐨𝐭𝐩𝐢𝐬𝐚𝐥𝐚, 𝐚𝐥𝐢 𝐮𝐬𝐥𝐣𝐞𝐝 𝐛𝐫𝐨𝐣𝐧𝐢𝐡 𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞𝐨𝐭𝐢𝐩𝐚, 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐫𝐚𝐬𝐮𝐝𝐚 𝐢 𝐧𝐞𝐩𝐨𝐳𝐧𝐚𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐦𝐞𝐡𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐦𝐚 𝐳𝐚š𝐭𝐢𝐭𝐞, 𝐫𝐚𝐳𝐥𝐢č𝐢𝐭𝐢 𝐥𝐣𝐮𝐝𝐢 𝐛𝐢𝐯𝐚𝐣𝐮 𝐦𝐞𝐭𝐚 𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐚 𝐢 𝐳𝐥𝐨č𝐢𝐧𝐚 𝐢𝐳 𝐦rž𝐧𝐣𝐞.

🗨 Praksa pokazuje da je broj komentara koji sadrže govor mržnje, medijskog sadržaja, kao i broj napada manji nakon učestalog i kontinuiranog ispravnog prijavljivanja i uklanjanja takvog sadržaja.

Za to nam je potreban aktivizam, a aktivistima vještina! 🙋‍♂️
Stoga, hajde da zajedno naučimo prepoznati ovu pojavu i stanemo joj u kraj – i online i uživo!

📢 Nakon Zenice, Travnika i Konjica, Inicijativa PRVI dolazi u Tuzlu!
Pozivamo sve mlade osobe od 16 do 25 godina na radionicu za mlade aktiviste i aktivistice u Tuzli na kojoj ćemo razgovarati o slobodi vjere i uvjerenja, te govoru mržnje i zločinima iz mržnje.

➡ Naučite čime su zagarantovana prava na slobodu misli, savjesti i vjere, koji su mehanizmi zaštite, te kako adekvatno reagirati na govor mržnje u javnom prostoru.

⏰ Kada? 15.05.2022 u 11h do 14:30h
📍 Gdje? Edukacijski centar Nahla – Tuzla (Mitra Trifunovića Uče)

Prijave putem formulara: https://docs.google.com/…/11RTNUl12PTzY08QG…/viewform…
Požurite broj mjesta je ograničen!

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi