Amel Tuka sportista velikog srca

Foto: Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka / Amel Tuka u Roditeljskoj kući

Najljepše priče nastaju u Roditeljskoj kući, a pišu ih srca dobrih ljudi koji ne ostavljaju djecu oboljelu od raka i njihove porodice same u njihovoj najvećoj borbi – borbi za život, naveli su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.
Neizvjesnost, iščekivanje, strah ispunjavaju dane onih koji se nađu pred najvećim iskušenjem. U tom teškom životnom periodu oni trebaju ljubav, brigu, razumijevanje. Osjećaj da ostaju sami pred velikom nevoljom teška je prepreka prema sreći, prihvatanju i pobjedi.
Taj osjećaj nestao je sa ulaskom Amela Tuke u društvu predstavnika BH Telecoma, v.d. generalnog direktora Sedina Kahrimana i v.d. izvršnog direktora Elvedina Kanafije, u Roditeljsku kuću.
Pored pozitivne energije i toplih zagrljaja, Tuka, Kahriman i Kanafija su zaigrali djecu igrajući njihove omiljene igre pa čak su organizovali i mini trku na zahtjev najmlađe djevojčice Anide, koja se pokazala kao velika pobjednica na svim životnim poljima, pa i na stazi sa najboljim bh. atletičarom. Brojni pokloni koje su donijeli su dodatno usrećili dječicu.

Foto: Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka / Amel Tuka u Roditeljskoj kući

“Ovdje sam kao prijatelj i kao roditelj, jer pružiti podršku, olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji borave u Roditeljskoj kući je najmanje što možemo učiniti. Na ovaj način želimo da im pokažemo da nisu sami u svojoj borbi i da u Upravi i zaposlenicima BH Telecoma uvijek imaju prijatelje i podršku“, kazao je Kahriman i dodao:
“Roditeljska kuća nudi pomoć i nadu djeci i njihovim roditeljima, a mi smo ponosni što je BH Telecom uz nju od osnivanja Udruženja 2003. godine. Uprava i zaposlenici BH Telecoma te nogometni reprezentativac Miralem Pjanić su pokrovitelji dva apartmana, Visibaba i Kućica, ali i pored ove pomoći, trudimo se da redovno posjećujemo Roditeljsku kuću, družimo se sa djecom i roditeljima i pokušamo im donijeti još malo osmijeha i sreće jer njihov osmijeh je najvrjednija stvar na svijetu“.

Foto: Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka / Amel Tuka u Roditeljskoj kući

Iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka istakli su da je ova priča samo potvrda već odavno rođenog prijateljstva, koje će se nastaviti njegovati i u budućnosti. Naglasili su i da će zajednički raditi na što boljoj podršci djeci oboljeloj i liječenoj od raka te porodicama koje su se našle i koje će se naći pred životnom borbom.

 
Izvor: radiosarajevo.ba