Anamneza 01: Mirela Geko (VIDEO)

Anamneza je prvi i jedinstveni podcast studenata medicine u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoje vrijedni studenti i studentice Udruženja studenata medicine u BiH- BoHeMSa.
Anamneza 01: Mirela Geko - YouTube
Anamneza je nastala iz poriva da se širem građanstvu na jednostavan, brz i pristupačan način približe iskustva pacijenata, stručnjaka iz biomedicinskih nauka, studenata i stomatologa. Nastojimo teške i komplicirane teme obrađivati u prijateljskom okruženju i upoznati javnost s provjerenim i istinitim životnim pričama.
Naš cilj je da glas stručnjaka i nauke dobije svoje mjesto u medijskom diskursu.
U prvoj emisiji anamneze razgovarali smo s Mirelom Geko iz Sarajeva. Mirela za sebe kaže da je kćerka, sestra i prijateljica, a mi dodajemo i pobjednica karcinoma.
Kako je izgledao Mirelin put od dijagnoze do remisije? Na koji način se život odvija poslije karcinoma? Koliko je malih pobjeda potrebno za konačnu pobjedu nad karcinomom? Možete pogledati na youtube kanalu Udruženja studenata medicine u BiH.
Ukoliko želite da podržite naš rad i da nas redovno pratite iz mjeseca u mjesec s novim zanimljivim i insiprativnim pričama to možete uraditi tako što ćete se pretplatiti na naš youtube kanal.