Anastasija Ćorović i Rade Krunić među 150 nominovanih za nagradu „Večernjakov pečat“

Među 150 poznatih ličnosti iz svijeta umjetnosti, politike i sporta u konkurenciji za nagradu „Večernjakov pečat“, koju dodjeljuje „Večernji list“ našla se Anastasija Ćorović, studentkinja Medicinskog fakulteta u Foči, na odsjeku za Specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.
Anastasija Ćorović, Banjalučanka koja studira u Foči, članica Udruženja građana „Srce na dlanu“ jedan je od najaktivnijih volontera u Bosni i Hercegovini.
Anastasija Ćorović, volonterka: Što više dajemo, više ćemo imati i ...
Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske dodjelilo joj je nagradu za najviše volonterskih sati. Bio je to jedan od razloga da upravo ona bude nominovana za jednu od najprestižnijih nagrada koje su dodjeljuju u BiH.
-Između ostalog, zajedno sa kolegom Aleksandrom-Radetom Ćorovićem, vodila sam humanitarnu akciju Udruženja građana „Srce na dlanu“, koja je omogućila socijalno ugroženim osobama odlazak na more u Neum. Uz to, organizovali smo i preko 50 akcija podjele humanitarnih paketa širom Bosne i Hercegovine- rekla je Ćorovićeva.
Još jedan od razloga da Anastasija bude nominovana za „Večernjakov pečat“ su i nagrade  od Evropske unije i Unicefa za izradu cjenovnika i menija na Brajevom pismu, koja olakšavaju funkcionisanje slijepih i slabovidih osoba.
-Zahvaljujući projektu Fondacije Mozaik dobili smo Brajevu mašinu, što nam je omogućilo izradu cjenovnika i menija na pismu za slijepa i slabovida lica, nakon čega smo odlučili da ih poklonimo ugostiteljskim objektima i pekarama-istakla je Ćorovićeva.
Kako ističe, velika je čast naći se među 150 poznatih i uspješnih ljudi.
-Iako nemam neka velika očekivanja, drago mi je da je moj trud prepoznat i da se nalazim u društvu ljudi koji su uspjeli i koji godinama rade i stvaraju- rekla je Ćorovićeva.
Rade Krunić dogovorio transfer i prelazi u novi klub: Da li mu je ...
Među 150 nominovanih za nagradu „Večernjakov pečat“ našao se i i Rade Krunić, fudbaler iz Foče, koji je prošle godine obukao dres italijanskog Milana.
(radiofoča)

Posljednji postovi