Aplicirajte za stipendiju u nefrologiji za zemlje u razvoju

international society of nephrology

ISN stipendije daju ljekarima iz djelova svijeta u nepovoljnom položaju priliku da pohađaju osnovnu nefrološku obuku u inostranstvu, kako bi unaprijedili njegu bubrega u svojoj matičnoj regiji. Polaznici postaju lideri u svom polju, obučavaju kolege i uspostavljaju nove usluge za poboljšanje lokalne zaštite.

OBLAST:
Nefrologija
OPIS
Kroz programe stipendiranja ISN, stipendisti iz zemalja sa niskim i srednjim prihodima prolaze individualnu i praktičnu obuku u odabranim institucijama domaćinima. Kući se vraćaju s novim vještinama i znanjima iz osnovne i kliničke nefrologije, dijalize, transplantacije, epidemiologije. Oni poboljšavaju liječenje, podučavaju i treniraju druge i postaju budući lideri u svijetu u razvoju. Tokom godina, ovaj program je takođe omogućio nefrolozima iz cijelog svijeta da treniraju u centrima domaćinima u svojim regijama, a ne isključivo u Sjevernoj Americi, Evropi ili Australiji. Od 1985. godine preko 800 nefrologa iz 100 zemalja s niskim resursima prošlo je dragocjenu obuku putem ISN stipendija.
USLOVI
Da bi ispunjavali uslove za ovaj program, kandidati moraju imati akademske kvalifikacije (nivo mogućnosti obuke u matičnoj zemlji i kvalifikacije kandidata za izvođenje predloženog plana obuke) i dokaze o relevantnosti i potrebi matične institucije za ovu obuku (kliničke vještine specifičnih istraživačkih tehnika).
NAČIN PRIJAVE
Moguće je aplicirati putem linka: http://fellowship.theisn.org/ .
ROK ZA PRIJAVU:
1. oktobar 2020. godine / 1. maj 2021. godine
(mladiinfo.me)