Aplicirajte za učešće na prvom Greenathon hakatonu

Evropski savjet za inovacije (EIC) poziva sve kreativce da učestvuju na hakatonu (Greenathon) koji prepoznaje i podržava zelene inovativne ideje potrebne Evropi za suočavanje sa klimatskim promjenama i degradacijom životne sredine. Hakaton će se održati 27.-30. oktobra.
European Innovation Council | Community
OBLAST:
Ekologija
OPIS
EIC Greenathon ima za cilj stvaranje novih ideja i saradnje u oblasti održivog razvoja i poslovanja. Klimatske promjene i degradacija životne sredine egzistencijalna su prijetnja Evropi i svijetu. U cilju prevazilaženja ovih izazova, Evropi je potrebna nova strategija rasta koja Evropsku uniju pretvara u modernu, resursno efikasnu i konkurentnu ekonomiju. Evropski zeleni sporazum je plan Evropske komisije za ispunjavanje ove transformacije, a inovativna i ekološki orijentisana mala i srednja preduzeća su presudna za uspješnu zelenu tranziciju u Evropi. Pretvarajući klimatske i ekološke izazove u mogućnosti, Evropa teži da bude prvi klimatski neutralan kontinent do 2050.
EIC Greenathon biće potpuno virtuelni događaj, koji će se održavati tokom četiri jutra od utorka, 27. oktobra do petka, 30. oktobra 2020., od 9.00 do 13.00 časova po centralnom evropskom vremenu. Događaj će započeti uvodom Evropskog vijeća za inovacije, pružajući uvid u nove mogućnosti koje stvara Evropski zeleni dogovor. Nakon detaljnih izazovnih brifinga, učesnici će raditi zajedno u timovima. Oni će identifikovati zajednička rješenja koja će iskoristiti kombinovanu kreativnost i resurse preduzetnika, malih i srednjih preduzeća i istraživača.
USLOVI
Mogu se prijaviti svi korisnici i poslovni partneri Evropskog savjeta za inovacije, hakeri, inovatori, pojedinci koji razmišljaju ‘out of the box’, inženjeri i tehnološki stručnjaci.
NAČIN PRIJAVE
Možete aplicirati nakon registracije na linku: https://ecas.ec.europa.eu/cas/login…
ROK ZA PRIJAVU:
28. septembar 2020. godine
Detaljnije: https://community-smei.easme-web.eu/…/open-call-europes-fir…
(mladiinfo.me)