Banjaluka sa 107.000 KM podržala 30 projekata iz oblasti kulture

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas predstavnicima 30 udruženja građana ugovore o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture ukupne vrijednosti 107.000 KM.

Radojičić je naveo da je ova godina izuzetno teška kada je riječ o kulturi, jer je bilo više otkazanih događaja nego onih koji su održani.
Banjaluka sa 107.000 KM podržala 30 projekata iz oblasti kulture“Teško je ovo stanje porediti sa bilo kojom godinom ranije, ali grad je ipak odlučio da i ove godine izađe u susret radnicima u oblasti kulture i za sufinansiranje projekata izdvoji ukupno 107.000 KM”, rekao je Radojičić novinarima.
On je naveo da je odabrano 30 projekata i izrazio nadu da će ovi ljudi koji se bore na sve načine uspjeti da realizuju odabrane projekte i banjalučkoj publici podare kulturne sadržaje.
Dušan Popović iz Udruženja arhivskih radnika rekao je da je ovo udruženje, zahvaljujući pomoći grada, izdalo tri knjige i organizovalo dvije izložbe.
Predstavnik kvarteta flauta “Flutete” Sunčica Lončar najavila je da će u novembru organizovati manifestaciju “Dani flaute”, koja će okupiti mlade flautiste iz više evropskih zemalja.
Vođa Dječijeg hora “Vrapčići” Branislav Đaković rekao je da ovaj hor priprema nove pjesme koje će uskoro ugledati svjetlost dana, što će biti 17. studijsko izdanje “Vrapčića”.