Besplatan kurs „Adobe InDesign” na ITAcademy u Sarajevu

Savladajte osnove grafičkog dizajna i upoznajte najmoćniji alat za dizajniranje i kreaciju sadržaja za printane medije – Adobe InDesign. Uplovite u svijet boja, oblika i kreativnosti bez ograničenja!
Pored Photoshopa, program Adobe InDesign spada među omiljene dizajnerske alate. Danas je ovaj program postao jedan od najpopularnijih svjetskih programa koji je namijenjen za kreiranje brošura, časopisa, knjiga, flajera i drugog sadržaja koji se može koristiti u marketinške svrhe.
Iako ovaj program koriste profesionalni grafički dizajneri, važno je naglasiti da vam njegove funkcionalnosti mogu biti od velike koristi čak i ukoliko ste amater ili se bavite nekim potpuno drugim zanimanjem.
Besplatan kurs „Adobe InDesign” prilagođen je početnicima i možete ga pohađati bez ikakvog predznanja.
Kurs počinje 13. oktobra i traje 3 sedmice. Broj slobodnih mjesta strogo je ograničen, zato se što prije prijavite preko forme koja se nalazi u nastavku ove stranice.

Šta ćete naučiti?

Na ovom kursu imaćete priliku da kroz praktične primjere i projekte savladate najvažnije elemente vizualnih komunikacija, prenošenja poruka, te kreiranje kreativnih i modernih rješenja. Znaćete napraviti vlastiti magazin, brošuru, letak, bilbord i bilo koji sadržaj sličnog tipa u InDesignu. Ovo je idealna prilika da uplovite u svijet boja, oblika i kreativnosti bez ograničenja!
Vaš predavač na kursu biće Merima Huseinović Skopak, koja se već 6 godina uspješno bavi grafičkim dizajnom i magazin produkcijom. Kao glavni urednik, art direktor i layout direktor, radila je za brojne svjetske brendove kao što su „Revolution Watch Magazine” USA i švicarske edicije,  „Ours” lifestyle međunarodni magazin, „Flow” kreativni magazin međunarodne i francuske edicije, te magazin „78” američkog Webster univerziteta gdje radi kao eksterni supervizor za dizajn i layout. Također, radi na razvoju brend identiteta, kreacije i dizajna printanog i digitalnog sadržaja, reklama, bilborda i produkt dizajna za mala i srednja preduzeća, startape, te nevladine organizacije među kojima su i UNHCR, „Amnesty International”, „Swiss Crowdfunding Association” i drugi. Studije iz oblasti medija i komunikacije završila je na Webster univerzitetu u Ženevi (Švicarska), gdje je stekla i certifikate za studijsku fotografiju i magazin produkciju.
Ovaj besplatan kurs može biti idealna osnova za vaše dalje usavršavanje, koje možete nastaviti na smjeru Print & Graphic Design na ITAcademy, gdje ćete usvojiti znanja i vještine za uspješnu dizajnersku karijeru.

Gdje ćete pohađati ovaj besplatan kurs?

Kurs će se održavati utorkom i petkom u najmodernije opremljenim prostorijama ITAcademy u centru Sarajeva. Ove učionice opremljene su Apple računarima i svaki polaznik će imati svoj računar na kome će obavljati predviđene zadatke, tako da vam neće biti potrebno ništa od lične prateće opreme.
Pročitajte utiske zadovoljnih polaznika besplatnih kurseva koje organizuje ITAcademy:
Veoma sam zahvalan ITAcademy što mi je pružila priliku da pohađam kurs besplatno! Prijavio sam se jer sam iz malo starije generacije, te nisam imao prilike na časovima informatike da uplovim u svijet programiranja. Želio sam vidjeti kako sve to izgleda, a u toku kursa sam uočio da mi to može pomoći i u poslu.
Ostao sam zapanjen kada nam je predavač otvorio vrata svijeta JavaScripta i kada sam vidio koliko programiranje nudi mogućnosti za rad. Prezadovoljan sam atmosferom na kursu, upoznao sam dosta mladih nasmijanih lica i osjetio puno pozitivne energije. Predavači su zasigurno puni znanja, koje vam uspješno prenose, tako da je ovo jedno lijepo i korisno iskustvo! – Jasenko Prelić
Za besplatan kurs na ITAcademy sam se prijavila iz želje za usvajanjem novih znanja i prije toga nisam imala nikakvo predznanje. Međutim, na kursu sam stekla korisna znanja i vještine koji su mi proširili sliku u kojem pravcu želim ići. Na tome sam zahvalna divnom predavaču koji se potrudio i uspio da svoja profesionalna znanja prenese na nas. Atmosfera na Akademiji i samom kursu je na visokom nivou. Zahvalna sam ITAcademy na ukazanoj prilici da budem dio kursa i veliko hvala predavaču. – Amela Đelil

Rezervišite svoje mjesto na vrijeme!

Broj mjesta za pohađanje besplatnog kursa Adobe InDesign je ograničen i sa dobitnicima će biti kontaktirano. Zato je potrebno da reagujete brzo i da se što prije prijavite kako biste obezbijedili svoje mjesto.
Požurite i prijavite se preko ove online forme
(hocu.ba)