Besplatna online diskusija: “Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju”

BH Futures Foundation u ponedjeljak, 18. maja organizuje online panel diskusiju na temu “Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju” sa početkom u 20:30 sati.
Hoće li bosanskohercegovačka ekonomija preživjeti virus COVID-19, kako najbolje prebroditi trenutnu krizu, kako spasiti radna mjesta, te vratiti ljude na posao, odgovorit će stručnjaci Admir Čavalić, Damir Bećirović i Faruk Hadžić u okviru navedene panel diskusije.

Cilj diskusije je omogućiti da se javnost upozna sa kvalitetnim i stručnim osvrtom na trenutno stanje, te period koji nam slijedi za privredu BiH.
Govorit će se i opasnostima koje prijete bh. ekonomiji ukoliko struka ne odreaguje na vrijeme i ispravno, jer  sada ne smijemo dozvoliti propuste.
COVID-19 je za dva mjeseca, koliko su na snazi bile  mjere zabrana, prouzrokovao nesagledive posljedice za ekonomiju cijelog svijeta.
Samo u Bosni i Hercegovini izgubljeno je hiljade radnih mjesta, pojedincima je život stao, a počela borba za egzistenciju.
Nažalost, problemima tu nije kraj, a tome će nas detaljno upoznati panelisti, a dat će i detaljnu analizu kako će pandemija utjecati na našu privredu u nadolazećem periodu, te šta su prilike za biznise trenutno.
Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini svojim djelovanjem nastoji omogućiti mladim edukaciju i shvatanje različitih oblasti koje su od izuzetne važnosti za njihovo dalje stručno usavršavanje.
“S tim ciljem organizujemo ovu besplatnu online diskusiju na temu “Pandemija COVID-19 – opasnost i šansa za bh. ekonomiju” koja će ugostiti bh. ekonomske stručnjake Admira Čavalića, Damira Bećirovića i Faruka Hadžića koji znaju kako umanjiti negativne efekte na bh. privredu, ekonomiju općenito, kako spasiti biznise i stvoriti pozitivne promjene.”, istakli su iz Fondacije budućnosti u BiH.
Svi zainteresovani online diskusiju mogu pratiti sa početkom u 20:30 sati na ovom linku, te putem chata uživo postavljati pitanja, na koja će odgovori uslijediti odmah po završetku prezentacije.
(Akta.ba)

Posljednji postovi