Besplatni online programi za izradu videozapisa

Video marketing podrazumijeva stratešku upotrebu videozapisa u promociji brenda i oupšteno u oglašavanju. Prema istraživanjima, organizacije koje koriste video prezentacije, bilo kao dio predstavljanja same organizacije, kao uputstva vezana za proizvod koji prodaju, ili u oglašavanju putem video oglasa, imaju porast prodaje od 200% do 300% u odnosu na one koje ne koriste videozapise.

Takođe, online korisnici preferiraju video oglase u odnosu na tekstualne oglase, te češće se odluče na kupovinu onog proizvoda za koji su sagledali video oglas. Ovo se posebno odražava na oglašavanje putem društvenih mreža, kao što su: YouTubeFacebookInstagram …
Da biste sinimili video prezentaciju organizacije, uputstva o korištenju određenog proizvoda ili video oglas, možete koristiti online programe pomoću kojih možete izraditi profesionalne videozapise. Besplatni online programi za izradu videozapisa omogućavaju jednostavnu i laku izradu profesionalnih video oglasa bez posebnog poznavanja video produkcije.

Besplatni online programi za izradu videozapisa

Postoji mnoštvo programa za obradu i izradu video materijala, ali najpoznatiji besplatni online programi za izradu videozapisa su: Animoto, WaveVideo, Motionden, Shakr, AdLaunch, Offeo, Kizoa, Wevideo, Magisto, Wideo, HippoVideo, Clipchamp, Masher i mnogi drugi.

Animoto

Animoto je online platforma za izradu i montažu video oglasa koja omogućava da od vlastitih slika, video isječaka i muzike, montirate kratke video zapise, odnosno video prezentaciju (video slideshow). Animoto nudi i besplatne i plaćene opcije izrade videozapisa. Takođe, nudi mogućnost izrade i montaže video prezentacije na osnovu postojećih šablona i preko 60 tema koje možete mijenjati i prilagođavati zavisno od želja i potreba. Fotografije i muzika koju koristite u videozapisima morate sami obezbijediti ili doplatiti da dobijete pristup Animotovim albumima i muzici.

Clipchamp

Clipchamp omogućava korisnicima veoma jednostavno dodavanje i izradu videozapisa. Ovaj program omogućava rezanje i kombinovanje različitih dijelova videozapisa, kao i dodavanje zvuka i muzike. Možete dodavati i natpise, razne filtere i video efekte. Također, posjeduje veliki broj fotografija koje možete koristiti u izradi videozapisa.

WeVideo

WeVideo je program koji omogućava dodavanje i izradu videozapisa online, posebno se koristi u edukacione svrhe. Besplatna ponuda ne uključuje korištenje njihovih fotografija, ali uključuje korištenje muzike u izradi videozapisa. Eksportovanje videozapisa je dozvoljeno uz njihov vodeni žig, a uz doplatu i bez žiga. Naravno, nude i mnoštvo tematskih šablona iz kojih možete odabrati željeni za izradu videozapisa.

WaveVideo

WaveVideo je program za online izradu videozapisa namijenjen malim organizacijama i poduzetnicima. Nudi veliki izbor fotografija i video isječaka koje možete koristiti u izradi videozapisa. Videozapise možete dijeliti direktno putem društvenih mreža, ali i skinuti videozapis u mp4 formatu.

Masher

Masher je program koji omogućava izradu videozapisa kombinovanjem fotografija, muzike, video efekata i raznih filtera. Muzika, videozapisi, isječci i ogroman broj fotografija stoji Vam na raspolaganju kako biste kreirali vlastiti videozapis.

Kizoa

Kizoa je online platforma za izradu videozapisa i video prezentacija. Omogućava izradu kolaža od fotografija, ali i doradu samih fotografija. Od fotografija i video isječaka, dodavanjem video efekata i raznih tematskih efekata (vjenčanja i sl.) možete uspješno izraditi videozapis. Kizoa nudi i demo albume fotografija koje možete koristiti u izradi videozapisa kao dio besplatne ponude. Također, videozapis možete koristiti u obliku linka koji možete postavljati na društvene mreže ili slati putem emaila.

Zašto koristiti video oglase?

Video marketing ima mnoštvo prednosti, a neke od njih su slijedeće:

  • povećava stopu konverzije, odnosno povećava prodaju,
  • poboljšava rangiranje na Google pretraživaču,
  • povećava angažman korisnika,
  • povećava broj prikaza u tekućim obavijestima na društvenim mrežama,
  • povećava povjerenje korisnika prema brendu,
  • povećava broj email pretplatnika, te
  • obezbjeđuje odličan povrat na uloženo (ROI).

Iako možda do sada niste radili video prezentacije i oglase, navedeni programi Vam uveliko mogu pomoći da samostalno izradite videozapis na osnovu tematskih šablona koje imaju u ponudi. Mada mnogi od njih ne nude besplatne fotografije i muziku, postoje drugi izvori besplatnih fotografija za komercijalnu upotrebu, kao i besplatne muzike.
(hocu.ba)

Posljednji postovi