BiH umjesto lijeka za koronu naručila med s borovim iglicama

Oba entiteta Bosne i Hercegovine usaglasila su se da naruče lijek za koronavirus, koji bi se na tržištu mogao pojaviti u naredna dva mjeseca. Iz entitetskih budžeta je izdvojeno ukupno 50 miliona KM, kako bi se zadovoljile zalihe za cjelokupno stanovništvo. Međutim, ponovo smo upali u zamku prilikom narudžbe.
Dodiku, Komšiću i Džaferoviću nijedan predsjednik nije došao u ...
“Bez ikakvih problema smo se dogovorili da oba krizna štaba traže sredstva, koja su u naredna 24 sata odobrena. Krenuli smo s aplikacijom i vidjeli da je ponuda prevedena na loš engleski jezik. Formirali smo stručni tim koji će popuniti aplikaciju, što su oni uradili, prebacili su novac transferom jer je takva procedura, te čekali konfirmacijski e-mail kada bi pošiljka trebala stići. Taj mail je stigao danas, a mi smo ostali šokirani kada smo vidjeli šta smo zapravo naručili”, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Direktiva o narudžbi je stigla iz samog vrha države a nestručni tim koji je u konačni sastavljao aplikaciju, morat će odgovarati za posljedice.
“Kada je jutros stigao mail, vidjeli smo da je logo kompanije malo čudan, te da ne izgleda kao logo farmaceutske kuće. Kada smo malo istražili putem interneta, shvatili smo da su ovi naši genijalci naručili med s borovim iglicama u vrijednosti od 50 miliona KM. Dakle nećemo imati lijek za koronu, ali ćemo zato imati meda ne samo da ga jedemo i jačamo imunitet, već i da se mažemo njim ukoliko to poželimo”, dodao je Komšić.
Predsjedništvo na čelu sa sva tri člana je odlučilo u ovu investiciju pisati kao propalu, te staviti u fioku s ostalim dokumentima koja nosi naziv “jebi ga, desi se”.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.