Danas u Sarajevu 76 oboljelih od teorija zavjere

Klinički mentalni centar u Sarajevu danas je ponovo objavio poraznu statistiku broja oboljelih od teorija zavjere. Pandemija koja traje mjesecima do sada je unesrećila preko 50.000 građana koji duboko vjeruju da je pandemija teorija velikih sila.
Aleksandar Brezar on Twitter: "Bosnian TV station Face TV polled ...
Danas smo registrovali nove slučajeve za koje već imamo problem gdje da ih smjestimo. Improvizovane bolnice su pune i nedostaje nam medicinske opreme kako bi uspješno tretirali pacijente. Od ukupne cifre oboljelih njih 50 su mlađe osobe dok je 26 osoba starije i srednje životne dobi i skloni su čitanju svega i svačega na internetu. Od ukupne cifre njih 16 je u kritičnom stanju i mislimo da im nema pomoći”, kaže Ramiz Čvaka, šef kriznog štaba za oboljele od teorija zavjera.
Ramiz ističe da su novooboljeli mahom lakši slučajevi sem grupe koja je smještena u poseban izolatorij, ali im se ne piše svijetla budućnost.
“Na svu sreću većina je samo nešto površno čitala na internetu i dali smo im neki osnovni set terapije kako bismo ih vratili u normalno stanje, mislim da će biti otpušteni iz bolnice za nekoliko dana. Ova grupa od 16 osoba je nažalost preduboko ušla u samu teoriju, te ozbiljno povezuju pandemiju s 5G mrežom, kontrolom putem Facebooka, priviđanjem nebeskih tijela na nebu, te tvrdnjom da je Zemlja ravna ploča. Pokušavamo svim metodama da ih dozovemo, ali mislim da ćemo ih morati eutanazirati, jer mogu prouzrokovati ozbiljne probleme društvu”, dodao je Čvaka.
Trenutno su kritični pacijenti na tretmanu udaranjem knjiga po glavi, te im drže oči otvorenim kako bi čitali naučne tekstove iz udžbenika biologije za sedmi razred osnovne škole.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info. (FOTO: Face.ba)