#bihbucketlistchallange 2023 – Putuj kroz BiH, fotkaj i osvoji turističke aranžmane

Ako još niste, pridružite se #bihbucketlistchallange 2023 na web stranici Furaj.ba, upoznaj našu domovinu iznova, uživajte u ljetu, fotografišite svoje avanture i osvojite vrijedne nagrade.

#bihbucketlistchallange 2023 - Putuj kroz BiH, fotkaj i osvoji turističke aranžmane

Krenite u sjajnu avanturu, pravite sjajne fotografije, objavljujte na Instagramu jer sa svakim novim osvojenim izazovom i novom fotografijom povećavate svoje
šanse za sjajne nagrade. Otkrijte najljepše kutke naše prekrasne zemlje, a za neke izazove se čak ne morate pomjeriti iz svoga doma, osim da možda kupite brašno i razvijete jufku za pitu.Nije teško, zar ne?

Ako volite vodu (a ko je ne voli) za vas su kao stvoreni brojni izazovi sa ove liste. Možete posjetiti vodopad u Jajcu ili Skakavac kod Sarajeva, ako vam nije daleko sjajan je i vodopad Bliha. O ljepoti vodopada Kravice i huku vode Štrbačkoga buka, suvišno je govoriti. Od slapova Kozice kod Fojnice, zastat će vam dah. Doslovno. Možete skoknuti i osvojiti izazov, recimo, do Neuma, jedinog bh. grada na morskoj obali ili se napiti vode sa neke od česmi na Baščaršiji.
Ako je voda prehladna za plivanje, možete pokvasiti noge i umiti lice u Prokoškom, Boračkom, Plivskom, Ramskom ili jezerima na Treskavici. I zamalo da zaboravimo jedina slana jezera u Evropi. Možete jedan izazov osvojiti tako što ćete pecati na nekoj od rijeka ili jezera u Bosni i Hercegovini.

Gurmanski izazovi
Neće vam biti teško popiti kafu, ali prijat će vam i sok od zove ili ruže. Morate pojesti ćevape (to bar nije teško), s kajmakom ili lukom (ako se nećete ljubiti), ali ne u svom gradu. Trebate malo i zasladiti, uz kolač, onaj hercegovački.

A vi, dragi ljubitelji akcije i adrenalinski ovisnici otiđite na jedan kanu safari na Trebižatu. Sjajne ćete fotografije napraviti, već im se radujemo. A možda da
pogledate Bosnu i Hercegovinu iz zraka – balonom, žirokopterom, helikopterom, padobranom, malim avionom? A da malo jašete konje? Pitome. Ili da se malo družite s njihovim divljim rođacima na Kruzima? Ponesite koju mrkvu, malo soli ili jabuku. Ne ide se u Bosni u goste praznih ruku.Nikome.

Život je putovanje

A zamislite kakve fotografije možete napraviti na konyoningu na Rakitnici ili na nekom od brojnih ziplinea širom zemlje.
Možda da malo vozite bicikl? Otputujete negdje vozom? Kočijom? A žičarom do Trebevića? Vratiti se možete i na četiri točkića.
I za vas koji volite historiju, tu su izazovi na starim gradovima, dvorcima i zidinama. U izazovima su muzeji, samostani i… Ostale detalje morate potražiti
sami. Pridruži se #bihbucketlistchallange 2023 na web stranici Furaj.ba i upoznaj našu domovinu iznova, uživaj u ljetu, fotografiši svoje avanture i osvoji vrijedne nagrade.

Najbolje za najbolje
I na kraju, ali ne najmanje važno. Furaj.ba redakcija spremila je sjajne nagrade. Nagrađuju one koji ispune najviše izazova. Ove ćemo godine neke od izazova raditi zajedno. Možda ćemo zajedno provesti noć u prirodi ili podići adrenalin sa…

Ne, ne, nećemo vam još otkriti…

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“