BIRAMO(STAR): MLADI LIDERI POZIVAJU GRAĐANE DA IZAĐU NA IZBORE U NEDJELJU

U nedjelju, 20. decembra 2020. godine, građani i građanke Mostara će po prvi put nakon 12  godina imati priliku iskoristiti svoje biračko pravo na Lokalnim izborima.

Mi, mladi iz 20 općina i gradova BiH i članovi 14 političkih stranaka, polaznici Instituta za napredno liderstvo u politici (ALPI) kojeg implementira Međunarodni republikanski institut (IRI), ovim putem želimo poslati nekoliko poruka u cilju doprinosa da ovi izbori budu pošteni, sigurni i ogledalo volje birača.
Svjesni smo da je našim vršnjacima iz Mostara ovo prva prilika da glasaju, zato posebno apelujemo na njih da budu lideri demokratskih procesa i iskoriste svoje najvažnije građansko pravo u nedjelju.
Posebno je važno da, imajući u vidu da ovog puta glasamo u sasvim drugačijim okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, poštujemo sve propisane epidemiološke mjere i ne ugrožavamo naše, ni zdravlje naših sugrađana.

Također, pozivamo vas da se prije izlaska na glasanje informišete o samom procesu glasanja (putem materijala Centralne izborne komisije) te da u cilju osiguranja poštenih izbora i doprinosa očuvanja izbornog integriteta CIK-u prijavite ukoliko uočite neke izborne nepravilnosti.
20. decembra ćemo svi pratiti i navijati za Mostar, koji nakon dugo vremena ima priliku da dokaže da su izbori osnov funkcionisanja svakog demokratskog društva. Zbog toga, budimo odgovorni, iskoristimo naše pravo glasa i glasajmo za one kandidate i kandidatkinje za koje mislimo da su najbolji izbor za Mostar.
Želimo nam svima slobodne, poštene i fer izbore!

Posljednji postovi