Biti kreativan u osjetljivim odnosima- Be creative in sensitive relationships

Mreža nenasilne komunikacije sa velikom radošću vas poziva na zajedničko druženje u Sarajevu na radionici koju će realizovati Marc Avanzo, prijatelj Mreže i trener nenasilne komunikacije koji nam dolazi iz Francuske i naša trenerica sa dugogodišnjim iskustvom, Marica Lazić.
Radionica će biti organizovana na bosanskom i engleskom jeziku uz prevod sa i na oba jezika.

BITI KREATIVAN U OSJETLJIVIM ODNOSIMA
– Pronalaženje novih načina za djelovanje između povlačenja i napadanja
Da li želite da imate otvoreniju i iskreniju komunikaciju sa osobama oko vas?
Da li želite da ostvarite dublje odnose sa ljudima koji su vam bitni?
Da li osjećate da ste zapeli u pokušajima da neke vama bitne odnose učinite smislenijim?
KOME JE RADIONICA NAMJENJENA:
– pojedinicma koji žele da rade na sebi: osjetljivi odnosi ovise o međusobnoj dinamici
– parovima koji žele naučiti komunicirati tako da u odnosu razviju više prihvatanja, povjerenja i saradnje
– profesionalcima koji žele da istraže i rade na pronalaženju načina kako se nositi sa teškim emocijama u radnom okruženju.
ŠTA ĆETE NAUČITI:
– steći svjesnost o tome koju ulogu igraju odbrambeni mehanizmi u izazovnim trenutcima
– kako se povezati sa svojim osjećajima i graditi zdrav odnos sa njima
– vježbati nove načine kako smanjiti napetost u odnosima kako bismo otvorili prostor za nove mogućnosti.
AGENDA:
– početak u 10:00 sati
– pauza za ručak od 13:00 do 13:45
– nastavak od 13:45 do 16:00GDJE. KADA I KAKO?
– concept store Kutcha, Skenderija 15, Sarajevo
– subota, 3.juli 2021.
– doprinos za radionicu je 50 KM; studenti/ice i članove/ice Mreže nenasilne komunikacije imaju popust od 50%
– kafa i čaj su uključeni (ručak nije ?)Apliciranje i kontakt:
Molimo da prijave za učešće na radionici pošaljete na mail: mreza.nk.bih@gmail.com
O trenerima:
Marc Avanzo više od desetljeća radi kao izvršni i životni trener i voditelj radionica osobne transformacije. Njegova su strast ljudi i prati ih na njihovom putovanju i rastu izvan njihovih ograničavajućih uvjerenja.
Marc je vodio i održavao radionice upravljanja s velikim institucijama u poslovnom, akademskom i nevladinom svijetu: Mc Kinsey, L’Oreal, INSEAD, WHO. Docent je na INSEAD-u na predmetu Provedba strategije. Također, Marc radi i rješavanje konflikata u kompanijama i sa parovima.
Marcov pristup u životu bio je miješanje dobrote s iskrenošću, znatiželje i zabave s dubinom i hrabrošću za istraživanje izvan nečije zone komfora. Voli biti u sadašnjem trenutku u dubokoj povezanosti s drugima
Marc je fleksibilan u svom pristupu, zbog svoje lične istorije promjena, kao i zbog različitih središta interesa: od diplome Telekom inženjerstva, emancipirao se u trenerskom i voditeljskom treningu, a u svoj je rad unio i svjesnost o tijelu i glazbi.
Marc je certificirani trener nenasilne komunikacije, certificirani trener tvrtke Coach for Life and Results Coaching. Certificirani je Hanna somatic praktičar. Također je certificiran za Myers Briggs, voditeljski krug, Hogan alate za procjenu.
Marc svira pet različitih muzičkih instrumenata; njegova umjetnička strana izražava se kao razigranost dok je duboko povezan u interakcijama.
Marica Lazić je profesorica i certificirana trenerica za nenasilnu komunikaciju u internacionalnom Centru za nenasilnu komunikaciju CNVC. Suosnivačica je i članica Mreže nenasilne komunikacije u Bosni i Hercegovini. Kontinuirano kreira i vodi seminare nenasilne komunikacije za nastavnike osnovnih i srednjih škola, te nenasilnu komunikaciju kao model koristi u radu sa djecom i roditeljima. Želi dati svoj doprinos u osnaživanju svih osoba iz različitih profesija, koji žele nenasilnu komunikaciju koristiti za dobrobit sebi i drugima i stvaranju odnosa zasnovanih na empatiji i uzajamnom povezivanju, te tako doprinijeti kreiranju svjesnijih i kvalitetnijih odnosa među ljudima.
Vjeruje da nenasilna komunikacija može doprinijeti u uspostavi i širenju mira u svijetu na način svjesnijeg življenja i promoviranja univerzalnih vrijednosti u društvu kao i pronalasku strategija koje će pomoći zadovoljenju potreba pojedinca i društva, te razriješavanju konflikata na nenasilan, kreativan i asertivan način.
(Facebook)