Bosna i Hercegovina | 10 najljepših mjesta (VIDEO)

“Zanima vas koja su neka od najljepših mjesta u Bosni i Hercegovini? U ovom videu, donosim vam 10, meni lično najdražih mjesta u čitavoj zemlji, koja vam od srca preporučujem da posjetite.
O meni - Robert Dacešin - RIO priče sa putovanja
Bosna i Hercegovina je naša domovina i mjesto koje volim svim svojim srcem, te mi zbog toga iskren da budem, nije bilo ni malo lako napraviti ovu listu, jer svako od mjesta u zemlji krase neke posebne ljepote, odlučio sam se za ovih 10 mjesta, jer smatram da u svakom od njih, može da se doživi nešto posebno i drugačiji.
Upoznajte ljepote Bosne i Hercegovine zajedno sa mnom.

Počev od Jajca, koji je za mene najsadržajniji mali grad u čitavoj zemlji, zanimljivh Japodskih otoka, misterioznog Titovog bunkera u Konjicu, Banjaluke i Sarajeva, kao dva najveća grada u čitavoj zemlji, prekrasne prirode Prokoškog jezera, Trebinja, grada koji je na mene ostavio najveći utisak, naših planina, koje su sve nestvarno lijepe, vodopada, gdje bih izdvojio Štrbački buk, Nacionalnog parka Sutjeska u kojem bih mislio mogao biti danima i gdje zaista ima toliko toga da se radi, počev od prašume Perućice, jedne od najočuvanijih prašuma u Evropi, kanjona Tare, Zelengore, naše najviše planine Maglića i divnog Prijevora.
U videu se nalazi kadrovi 10 lokacija iz videa, kao i 4K kadrovi iz zraka sa dronom pojedinih mjesta. Jeste da je Bosna i Hercegovina moja domovina, te sam pomalo subjektivan kada pričam o njoj, ali iskreno mislim da naša zemlja zaista jedinstvena i da nudi svakom putniku nešto sasvim novo.”
U nastavku pročitajte još par zanimljivih priča sa Robertom:
Robert – Moj povratak kući sa Kube, najteža i najljepša priča

“BiH – 80 najljepših mjesta” vodič za putovanje domaćih i stranih turista