Brčko: Mladi poručuju #NEMALABAVO (FOTO/VIDEO)

Ovih dana smo imali dovoljno razloga da intervjuišemo mlade koji su uspjeli da svoje znanje i umjeće na praktičan način i prikažu. Zajedničkim snagama uspjeli su nam dati do znanja da na mladima svijet ostaje i da na njih uvijek možemo računati.

Šta vas je navelo da sprovedete aktivnost sanacije stolova i klupa na kulturnom izletištu Ficibajer?
– Naše društvo većinu vremena provodi na izletištu Ficibajer. Sjedili smo prije nekoliko dana upravo na ovim polomljenim klupama gdje je počelo moje jadanje i stvaranje želje za popravkom istih. Uz podršku mojih najboljih prijatelja nije dugo trebalo da osmislimo plan sanacije.
Ko je sve učesvovao u akciji sanacije?
– U akciji sanacije učestvovali su Ismar Mešić, Eldar Trakić, Adnan Karasuljić, Haris Fazlović, Emir Lejlić, Omar Tursić te moram pomenuti Fadila Agića iz Čelića koji nam je besplatno obradio materijal za klupe i stolove, Kajak kanu klub “Hariz Suljić” od kojih smo dobili priključak za struju i naravno ja (Muamer Mešić)
Da li je ovo vaša prva akcija ovakve vrste?
– Da, ovo nam je prva akcija ovakve vrste ali ne i posljednja. Divan je osjećaj učiniti nešto za naš grad.
Kakva je reakcija onih koji su vaša remek dijela, prethodno uništavali?
– Nismo bili u dodiru sa tim ljudima ni ti poznajemo osobe koje to rade. A za “remek djelo” neka drugi procijene nama je prvi put da ovako nešto pravimo.
Smatrate li da možete uticati na kulturu onih koji su spremni uništiti eksterijer Ficibajera?
– Smatramo da možemo osvijestiti goste ovog izletišta da čuvaju ono što im se nudi te da pokrenemo neke druge osobe na slične akcije ovog tipa kako bi obogatili i sačuvali Ficibajer.
Za pohvalu je aktivnost koju ste uradili i vaša aktivnost je izazvala mnoštvo pozitivnih reakcija. Međutim, jeste li imali negativnih konotacija od strane onih koji su nadležni za održavanje imovine Brčko distrikta?
– Nismo imali kontakta sa njima ali dolazili su nam ljudi koji su bili na Ficibajeru sa riječima pohvale
Da li je ovo vaša prva akcija ovakve vrste?
– Da, ovo nam je prva akcija ovakve vrste ali ne i posljednja. Divan je osjećaj učiniti nešto za naš grad.

Imate li u planu svoj doprinos dobre volje, materijala i alata iskoristiti na još neku sličnu aktivnost?
– Naše društvo je u planu uskoro opet sprovest aktivnost čišćenja šetališta pored Save i Ficibajera uz sortiranje smeća za reciklažu.
I na kraju je dodao: “Divno je imati ovakve prijatelje, hvala vam momci i puno ljubavi za raju sa Ficibajera.”  #nemalabavo 
Hvala brčanskoj omladini na doprinosu i nesebičnosti koju čine za svoj grad!
 
-Slobodanka Stevanović-