Brčko: Održane “Plazma” sportske igre mladih

Desete “Plazma” sportske igre mladih u malom fudbalu, odbojci i košarci održane su danas na otvorenim terenima “Blatuša” i Eš naselju u Brčkom, uz poštovanje epidemioloških mjera.
Plazma Sportske igre mladih: Odbojkaši „Mladosti“ direktno u ...
Koordinator igara za Brčko Boško Vukadinović rekao je novinarima da se ove godine takmičenje održava po izmijenjenom sistemu i u skladu sa preporukama Javne zdravstvene ustanove, te da je zbog pandemije znatno manji broj učesnika nego prethodnih godina.
“Sve su to djeca koja se od ranije bave sportom kroz školu ili sportske klubove. Ovo je dobra prilika za dodatnu animaciju djece, da kroz Sportske igre mladih shvate značaj bavljenja sportom, druženja i sticanja dobrih navika”, rekao je Vukadinović.
Vukadinović je istakao da će finalno takmičenje biti održano u Sarajevu, te da će pobjednici učestvovati na Međunarodnim Sportskim igrama mladih u Splitu.
Portparol Igara Naida Abdulahović istakla je da se u okviru ovih igara sprovodi projekat “Fer igre za fer djetinjstvo”, koji se realizuje u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i USAID-om, kao i projekat “Budi zakon, reci ne” o važnosti očuvanja životne sredine, a koji se realizuje u saradnji sa federalnim Fondom za okolinu.
Abdulahovićeva je podsjetila da su Sportske igre mladih besplatno amatersko takmičenje za djecu u 10 različitih sportskih disciplina, u kojem je, proteklu deceniju, učestvovalo više od 320.000 dječaka i djevojčica iz cijele BiH.
Ove godine “Plazma” sportske igre mladih biće održane u 42 grada BiH, od kojih je Brčko 17. grad u kojem su već održane.
(nula49)