Brojni bendovi iz zemlje i inostranstva na ovogodišnjem Kaleidoskopu

Festival umjetnosti mladih “Kaleidoskop”, već 13. godinu se održava u Tuzli, a ove godine će trajati od od 25. do 29. jula.

Kaleidoskop povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje na polju umjetnosti. Misija ovog festivala je da napravi harmoniju različitosti, da uskladi kontraste i da ostvari umjetnost dijaloga među ljudima iz različitih sredina.

Na danas održanoj konferenciji za medije gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić je rekao:

I ove godine podržava se alternativna muzička scena, tu su bendovi iz inostranstva i zemlje. Nastupaju: Black Winter, Pokora, Otpisani, Činčila, Nemesis, Burning Witches, War-Head, Jufkamental, Helem Nejse, Atheist Rep, Marko Louis, TBF, S-ALT, Ida Prester, Detour, Buč Kesidi i Rundek&Ekipa. Direktorica Turističke zajednica grada Tuzle Amra Jaganjac najavila je besplatne koncerte:

Na ovogodišnjem Kaleidoskopu održaće se izložbe, koncerti, muzičke radionice i radionice plesa, Kaleidoskop art i Street art, te brojni drugi događaji u Kući plamena mira, Ateljeu Ismet Mujezinović, Gradskom parku, Međunarodnoj galeriji portreta, Domu mladih i Parku kod bivše Muzičke škole. Kao i svake godine učestvuje puno volontera. O tome je govorila članica Organizacionog odbora Dina Bajrektarević iz Tuzlanskog otvorenog centra:

O muralu koji će oslikati u Gradskom parku govorila je članica Organizacionog odbora Almasa Bečić iz Revolta.

Organizator Kaleidoskopa je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu. U organizaciju festivala uključene su i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene.

 

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve događaje Festivala je besplatan.

 

Preuzeto sa: bhstring.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“