Canon program za razvoj studenata

Canon Europe najavljuje Program za razvoj studenata za 2021. godinu koji beleži svoju petu godinu postojanja. Canon će od 1. do 4. septembra 2021. ponuditi 250 ekskluzivnih prilika učešća u specijalizovanom obrazovnom programu namenjenom unapređenju sposobnosti vizuelnog pripovedanja i karijera studenata, studentima iz cele Evrope, sa Bliskog istoka i iz Afrike.

Važnost fotografije i podržavanja fotografskih zvezda u usponu postala je ove godine očiglednija nego ikad pre, jer fotografija ima snagu oblikovanja percepcije sveta, da ispriča priču i uđe u istoriju. Prijave za drugo digitalno izdanje Razvojnog programa za studente počele su 1. aprila 2021., a učesnici će dobiti priliku da im neka od najuticajnijih imena sveta fotografije pregledaju portfolio i pomognu im na putu da postanu mladi profesionalci.
Svaki student će tokom leta dobiti mentora i sa njim provesti određeno vreme, pre samog postupka procenjivanja moderiranih portfolija tokom grupne seanse pregledanja u septembru. Ove godine će stručni lideri biti neki od najpoznatijih svetskih profesionalaca iz sveta fotografije, uključujući Canon-ove ambasadore kao što su vizuelna umetnica Laura El-Tantawy i dvostruki dobitnik Pulitzerove nagrade za fotoreporterstvo Muhammed Muheisen.
Program će, osim recenzija portfolija, obuhvatati i niz inspirativnih predavanja koja će digitalno održati poznati stručnjaci – fotografi, fotourednici i izdavači. Oni će podeliti praktične savete, kao i  svoja razmišljanja i perspektive o trendovima i novostima u branši.
Kroz ovaj Program je od 2017. godine prošlo više od 800 studenata, a rezultat su i neke realne priče o uspehu koje su bile odskočna daska izvanrednim karijerama. Jedna od bivših polaznica Ksenia Kulešova (2017.), koja je nakon Programa postala uspešna fotoreporterka, radi za novine kao što su The New York Times i The Wall Street Journal, dok je Michele Spatari (2018.) nagrađivani dokumentarni fotograf i fotograf vesti za AFP , autor nekih od najpoznatijih snimaka događaja iz nedavne istorije, uključujući pandemiju Covid-19. Nakon učestvovanja u Programu oba fotografa postali su Canonovi ambasadori.
Da biste se prijavili za učestvovanje u Canon Programu za razvoj studenata za 2021. ili videli kriterijume za učestvovanje, posetite web-stranicu https://www.canon.rs/student-development-programme/.
(hocu.ba)