Poziv studentima: Kompanija Atlantbh dijeli 10 stipendija

Uprkos poljuljanim poslovnim tokovima u cijelom svijetu, kompanija Atlantbh je uspjela zadržati stabilnost, te i u ovim vanrednim okolnostima dati podršku i nagradu mladim ljudima za njihov uspjeh i trud. Kao i prethodne dvije godine, jedna od prvih i najuspješnijih bh. IT kompanija je i ove godine obezbijedila stipendije za studente IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH.
AtlantBH d.o.o. posao, karijera, iskustva radnika - kazoze.com
Paralelno prevazilaženju izazova rada od kuće, te zadržavanju postojećih projekata i razvoja novih saradnji, kompanija Atlantbh je od samog početka pandemije radila na projektima usmjerenim na dobrobit zajednice. Pomogli su donacijom medicinske opreme bolnicama, računarskom opremom kako bi školarci nesmetano pratili nastavu, te su bili i pokretači #putuj387 izazova, koji je s ciljem promocije bh. turizma postigao zapaženi uspjeh.
Svoje aktivnosti su nastavili i u oblasti edukacije mladih, a posebno su ponosni na program ABH prakse, koja se održava i u novonastalim okolnostima, i to po prvi put online. Podsjećanja radi, u proteklih nekoliko godina, preko 120 mladih ljudi je obučeno u sklopu ovog programa, od kojih svi trenutno rade u struci, a oko 50 najboljih je zaposleno u kompaniji Atlantbh.
Činjenica da je IT industrija jedna od manje pogođenih industrija globalnom pandemijom koronavirusa, samo još jednom pokazuje kako je upravo ona sjajno mjesto za karijeru, te jako bitan nosilac ekonomskog razvoja u našoj zemlji. Kontinuirano se trudimo da svjetsko znanje koje naši uposlenici itekako imaju, podijelimo sa novim generacijama. To prvenstveno činimo kroz našu ABH praksu, ali i kroz mnoge online događaje koje smo organizovali od marta ka ovamo. S obzirom na činjenicu da smo jedni od pionira razvoja softvera u BiH, stipendiranjem studenata želimo dati svoj doprinos razvoju ovog sektora, te mladim ljudima pružiti dodatnu motivaciju za njihove buduće uspjehe.”, izjavio je Milad Čerkić, CEO kompanije Atlantbh.
Iz Atlantbh poručuju da i u ovoj specifičnoj situaciji, moramo pozitivno razmišljati i djelovati: Samo znanjem možemo odgovoriti na brojne izazove s kojim se susrećemo. U ovim teškim vremenima za sve nas želimo biti podrška novim generacijama, te biti svijetli primjer kako se uz pravo znanje i vještine, živeći i radeći iz BiH može dospjeti u svijet.”
Ove godine Atlantbh raspisuje konkurs za stipendiranje 10 redovnih studenata IT smjerova u visokoškolskim ustanovama u BiH (I i II godina, I ciklus studija) i to u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica. Detalje konkursa možete pogledati ovdje.
(akta.ba)

Posljednji postovi