CAT ponovno nagrađuje! PRIJAVI SE – Nova realnost izazvana COVID-19?

Prijavite se i osvojite vrijedne nagrade!


Šta je trenutna vlast uradila za građane i građanke Bosne i Hercegovine tokom pandemije? Šta je konkretno odrađeno i da li je bilo dovoljno i kvalitetno? Da li si se osjećaš sigurnim/nom u novoj realnosti koja je uslijedila pandemijom COVID-19?  Kako je novononastala situacija utjecala na tvoje fizičko i mentalno zdravlje? Kako su se donosioci odluka ponašali prema tebi, da li su ti bila uskraćena osnovna ljudska prava? Kakvo je tvoje gledište na politiku naše države prije i “poslije” pandemije?
Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane Bosne i Hercegovine da u formi bloga (tekst ili video, zavisi u kojem formatu se bolje osjećaju) odgovore na gore postavljena pitanja I time se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi i razmisle o vremenima koja nam tek dolaze!

Najkreativniji radovi će biti objavljeni na našoj web stranici, a za dva najbolja rada obezbijedili smo sljedeće nagrade:
  1. Zvučnik JBL (za tekst formu odgovora na temu)
  2. Steam gift card (za video formu odgovora na temu)
Radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 28.6.2020.godine do 23:59h.

 
Pobjednik će biti objavljen na Facebook stranici CAT.
 

USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:

Starosna granica za učešće do 30.godina starosti.
Rok prijave do 28.6.2020.godine u 23:59h
Originalan tekst/video na zadanu temu poslati na mail: catbih@hotmail.com sa naznakom: Nova realnost #COVID19
U e-mailu napisati: Ime i prezime, broj telefona, adresu prebivališta (ulica, grad i poštanski broj)
*Vaši radovi će biti objavljeni na našoj Facebook stranici I YouTube kanalu!
 
SRETNO MAČIĆI!
VIŠE O PROJEKTU:
 
CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.
 
Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.
 
Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice.
 
Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB ( http://www.facebook.com/CATBiH),
WEB-u ( https://www.catbih.ba ),
Instagramu (https://www.instagram.com/cat.bih/) i
YouTube kanal ( https://www.youtube.com/channel/UCe13ftMJEdnjVLAbcWr-TDw)
ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!