Četvrti “Zenica Meet Up”: Zaštita životne sredine

Kontinuirani rad i zalaganje, i predstavnika i-platforme, ali i predstavnika Gradske uprave Zenica, rezultirali su iskazivanjem interesa novih učesnika za prisustvo četvrtom po redu, “Zenica Meet Up”- u. “

“Iako smo na prethodnim susretima veliku pažnju dodjeljivali temama koje su u korelaciji sa IT industrijom, ovaj put govorit ćemo o zaštiti životne sredine. Uzimajući u obzir činjenicu da se upravo Zenica decenijama bori sa zagađenjem, prvenstveno zraka, a onda i rijeka, odnosno voda, te da se u našoj zemlji svakodnevno vodi borba sa izgradnjom objekata koji ugrožavaju okoliš, navedena tema, djelimično se, i sama nametnula”, saopćili su iz grada Zenica.
O svemu navedenom, ali i šire, učesnicima ovog sastanka govorit će aktivista i lider grupe “Rijeke Bosne i Hercegovine – Budi promjena”, Safet Kubat, zatim aktivista i predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Eko forum Zenica”, Samir Lemeš, te predstavnik Službe za ekologiju, komunalne poslove i mjesne zajednice Grada Zenica.
Sastanak će se upriličiti online, putem Zoom platforme 25. maja u 19:00h, a pristupni link ćemo će biti naknadno proslijeđen. Svi pripadnici dijaspore, porijeklom iz Zenice, i više su nego dobrodošli.
Za sva pitanja budite slobodni kontaktirati predstavnicu Gradske uprave Zenica, Mašu Škrbić putem e-maila masa.skrbic@zenica.ba, te predstavnika i-platforme, Aldina Vrškića putem e-maila aldin.vrskic@idijaspora.ch.
Prijave, a koje će sadržavati ime i prezime te naznaku da ste zainteresirani za ovaj događaj, možete proslijediti na mailove: info@idijaspora.ch ili na event@idijaspora.ch.
Prijave su obavezne!
www.i-platform.ch