Poziv za učešće na Positive Radiation Festivalu

Imate svoju ekipu, prijatelje ili ste član neke nevladine organizacije/ neformalne grupe i zajedno radite zanimljive i korisne stvari za mlade u vašoj zajednici? Onda je poziv za Positive Radiation Fest prava stvar za vas.

Udruženje “Naša djeca” Zenica u sklopu kojeg djeluje i prvi community radio u BiH – RadiYo Active, poziva sve ekipe mladih, kao i članove nevladinih organizacije, odnosno vas 8 iz svake ekipe/organizacije, da se prijave na učešće u projektu Positive Radiation Fest.
Positive Radiation Fest je događaj koji će se realizovati u periodu od 26. do 30. augusta u Zenici. Tokom trajanja četverodnevnog festivala, ekipe (formalne/neformalne) koje se prijave će dobiti mentorsku podršku s ciljem izgradnje kapaciteta. Prijavljene grupe će tokom trajanja festivala dobiti priliku da razviju svoje ideje, a zajedno sa mentorskim organizacijama će razgovarati o načinima realizacije ideja koje će implementirati u vlastitoj lokalnoj zajednici.
KAKO SE PRIJAVITI:
Sve nevladine organizacije/ neformalne grupe mogu se prijaviti veoma jednostavno, a prijava mora sadržavati sljedeće:
–        Tekst o organizaciji/grupi, ciljevima organizacije/grupe i onome što je organizacija/grupa postigla do sada
–        Motivaciono pismo
Prijave je potrebno slati na mail event@activezenica.org
Rok za slanje prijava je 28.07.2020. do 16:00h.
Organizator pokriva sve troškove hrane, smještaja i prevoza.
Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju!
Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
(mreža-mira)

Posljednji postovi