Ciklus kreativnih radionica – Podijelimo znanje 2020


Drage studentice i studenti, kolegice i kolege,
Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo novo izdanje Ciklusa kreativnih radionica Podijelimo znanje 2020, koje će se održati od 14. do 18. 12. 2020. godine. Uprkos izazovima koje nam je ova godina donijela, odlučni da put znanja i razmjene ideja prevaziđe novonastale prepreke, ovogodišnje izdanje po prvi put organiziramo u formi ciklusa webinara koji će biti realiziran putem platforme Miscrosoft Teams. Ovako modificiran ciklus će omogućiti online susrete studenata i uglednih predavača i stručnjaka u raznovrsnim poljima muzike, koji dolaze iz Švicarske, UK, R Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Uz sad već tradicionalni programski okvir Internacionalne kreativne studentske radionice Podijelimo znanje 2020, na kojem će studenti muzike 17. i 18. decembra 2020. godine predstaviti raznolik spektar tema kao produkta kreativne realizacije njihovih ideja, predstavljamo Vam i programski okvir Podijelimo znanje 2020 – Piano Edition koji će se održati 15. i 16. decembra 2020. godine, u sklopu kojeg ćemo imati priliku prisustvovati radionici najistaknutijeg srbijanskog pijaniste svoje generacije prof. Vladimira Miloševića. U sklopu navedenog okvira, uvaženi pijanista, profesor i alumnus Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, prof. Omer Blentić, u srijedu, 16. decembra u 18h će nam predstaviti temu “Teorijski i interpretativni aspekti zaboravljenog majstorstva umjetnosti i pedagogije za klavijaturne instrumente iz 16. stoljeća u Španiji”, koja je rezultat njegovih interdisciplinarnih doktorskih istraživanja.
Osim Internacionalne kreativne studentske radionice Podijelimo znanje 2020, petak, 18. decembar u 13:30h donosi i programski okvir pod nazivom Podijelimo znanje 2020 – Alumni Edition, na kojem će nam muzikologinja dr. Esma Cerkovnik, alumna Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i asistentica na Muzikološkom institutu Univerziteta u Zürichu, izložiti temu „… et nos immutabimur“ – Muzika i konverzija u Rimu prve polovine 17. stoljeća. Moderatorica predavanja je muzikologinja dr. Fatima Hadžić.
Pronađite svoju muzičku radionicu i budite dio našeg edukativnog, kreativnog okruženja. Sva predavanja ćete moći pratiti putem Live Stream-a na našem Facebook profilu i YouTube kanalu. No, ukoliko se želite aktivno uključiti u diskusije u Q/A formi, predviđene za završni dio svake radionice, prijavite se putem online prijavnog obrasca one radionice koju želite pratiti i to: za Piano Edition najkasnije do ponedjeljka, 14. 12. 2020. u 18h, a za Podijelimo znanje 2020 i Alumni Edition najkasnije do srijede, 16. 12. 2020. u 18h. Napominjemo da je, ukoliko želite pratiti sve sadržaje navedenih radionica, potrebno da se prijavite na oba obrasca.
Podijelimo znanje 2020 – Piano Edition (utorak i srijeda, 15. i 16. 12.). Radionice prof. mr. Vladimir Milošević i predavanje/koncert prof. mr. Omer Blentić
https://forms.gle/MvbVxW2wtQCyfy9j7
Internacionalna kreativna studentska radionica Podijelimo znanje 2020 + Podijelimo znanje 2020 – Alumni Edition (četvrtak i petak, 17. i 18. 12.). Studentske prezentacije i predavanje prof. dr. Esme Cerkovnik
https://forms.gle/h6Qy1UhFmUH5Gaw28
Raspored pojedinačnih aktivnosti i sesija će biti uskoro objavljen.
Za sva pitanja obratite nam se putem našeg Facebook profila ili stranice.
Radujemo se Vašem prisustvu!
(mreža-mira)