Cyber Security Summit 17. i 18. novembra u Sarajevu

Cyber Security Summit održaće se 17. i 18. novembra 2022. godine u hotelu Tarčin Forest Resort, u organizaciji Udruženja za digitalnu transformaciju u Bosni i Hercegovini.

Prepoznajući značaj sajber sigurnosti, brojne izazove i probleme koji postoje u Bosni i Hercegovini, kada je u pitanju ova oblast, Udruženje za digitalnu transformaciju BiH odlučilo se aktivno angažirati na edukaciji i podizanju svijesti o značaju sajber sigurnosti, koja je neodvojivi dio ukupne digitalne transformacije, prenosi TV Sarajevo.

Cyber Security Summit komponenta je projekta “Inovacija i digitalizacija u malim i srednjim preduzećima u BiH” kojeg implementira Deutsche Gesellschaft za Internationale Zusammenarbeit u ime njemačkog Federalnog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju.

Evropska unija sufinasira projekat, koji je dio EU4DigitalSME programa Evropske unije za podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) u Bosni i Hercegovini u okviru digitalne transformacije koja MSP čini konkurentnijim, stručnijim, ekonomičnijim i ekološki prihvatljiviјima.

Projekat digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini implementiraju GIZ i EBRD.

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi