Dani otvorenih vrata: Posjetite azil, izaberite kućnog ljubimca

Brojni prekrasni psi, različitih rasa, u azilu na Manjači čekaju svoje vlasnike, a svi koji žele ljubimca mogu ga dobiti već u subotu, 24. juna, u okviru Dana otvorenih vrata.

Svi ljubitelji životinja pozvani su da tog dana od 11.00 do 15.00 časova posjete azil na Manjači, druže se sa životinjama i odaberu svog ljubimca.

Sam postupak udomljavanja je jednostavan i potpuno besplatan.

Važno je napomenuti da su psi u azilu prošli kompletan tretman, koji obuhvata pregled veterinara, sterilizaciju, obradu protiv vanjskih i unitrašnjih parazita, a osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Osim što posvećuje posebnu pažnju obezbjeđivanju boljih uslova u azilu i svakodnevno radi na zbrinjavanju napuštenih životinja, Grad je pokrenuo i akciju udomljavanja pasa pod nazivom „Udomi ljubav“ kako bi zbrinute životinje dobile i svog vlasnika.

Do sada, ova akcija opravdala je sva očekivanja s obzirom na to da je od početka godine iz azila na Manjači u svoj stalni dom otišle su 43 jedinke.

Iz odjeljenja za komunalne poslove dodaju kako su uslovi za udomljavanje pasa jednostavni, a svi zainteresovani sugrađani koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svi oni koji žele na lakši način da odaberu svog ljubimca dodatne informacije o udomljavanju pasa mogu dobiti radnim danima u Odjeljenju za komunalne poslove putem telefona: 051/244-526 i 065/690-857, kao i putem i-mejl adrese: komunalno@banjaluka.rs.ba.

Istovremeno, u proteklom periodu mnogo toga se radilo na uređenju, kako unutrašnjem, tako i spoljašnjem.

 

Preuzeto sa: mladibl.com

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi