Debatni Kamp za mlade Tešanj 2021 – PRIJAVI SE

Workshop
Tešanj
Bosnia and Herzegovina

Mediacentar Sarajevo organizuje prvi debatni omladinski kamp posvećen jačanju medijske pismenosti među mladima koji će se održati od 10. do 13. decembra u Tešnju. Na debatni kamp mogu se prijaviti osobe iz Bosne i Hercegovine koje imaju od 18 do 25 godina. 

 

Tokom trajanja debatnog kampa polaznici i polaznice će se upoznati sa pojmovima kao što su dezinformacije, lažne vijesti, govor mržnje, te sa posljedicama koje ovi fenomeni sa sobom nose. Razgovarat ćemo o regulaciji medija i regulaciji sadržaja na društvenim mrežama – da li nam je potrebna i do koje mjere je regulacija medija i sadržaja na društvenim mrežama korisna a kada prelazi u ograničavanje slobode govora.
Centralni dio događaja je moderirana debata među učesnicima, za koju će polaznici biti pripremljeni tokom trajanja kampa. Polaznici će proći intenzivnu pripremu za sudjelovanje u debati uz pomoć moderatora i mentora. Finalna debata bit će posvećena razgovoru o alatima za efektivno zaustavljanje širenja dezinformacija, neprimjerene političke propagande i govora mržnje, te drugih oblika netrpeljivosti na društvenim mrežama.
Učešće u kampu pomoći će učesnicima da unaprijede znanje o slobodi izražavanja na društvenim mrežama te alatima za njenu zaštitu.
Ukoliko se želiti prijaviti za učešće na debatnom kampu, potrebno je da ispunite aplikacioni formular koji možete preuzeti OVDJE i pošaljete ga na e-mail: nermina@media.ba sa naznakom “Prijava za debatni kamp Tešanj”. Prijave možete poslati do 1.12.2020. (srijeda). Broj mjesta za učešće na kampu je ograničen. Organizator kampa snosi sve troškove prijevoza, smještaja i hrane.
Debatni kamp održava se u sklopu projekta “Mladi za bolje medije” koji finansira Evropska unija, a zajednički implementiraju Mediacentar Srajevo i Ja bih EU.
Preuzeto sa: media.ba