“Dečki u plavom” organizuju treći Unusual Marathon na ulicama Sarajeva

Udruženje “Dečki u plavom” organizuje treći Unusual Marathon koji podrazumijeva trčanje po Sarajevu 42,2 kilometra u zimskim uslovima pod sloganom “Trčimo za čist zrak – My Mission No Emission”.
Dečki u plavom" organizuju treći Unusual Marathon na ulicama Sarajeva - Klix.ba
Treći Unusual Marthon bit će istinski spektakl sporta i nezaboravna zabava za učesnike. Tog 17. januara predstojeće 2021. godine, trka će startati u 10:00 sati na atletskoj stazi SRC Safet Zajko, gdje će ujedno biti i cilj.
“Druga polovina januara pravo je vrijeme da se započne sezona utrka u Sarajevu. Izaberite šta vam više odgovara da istrčite po ekstremnim uvjetima koji tada vladaju u gradu, a to su snijeg, led, smog, magla i prosječna temperatura od oko -7 stupnjeva. Puni maraton ili štafetni maraton? Utrka ima start i cilj na atletskoj stazi u SRC Safet Zajko, vodi od Nedžarića, kroz Vilsonovo šetalište, Skenderiju, Bašćaršiju sve do Kozije ćuprije, gdje je okret, i nastavlja preko Stupa, Ilidže, Velike aleje, Vrela Bosne gdje je okret, natrag do cilja”, kazali su iz Udruženja “Dečki u plavom”.
A između starta i cilja proteže se maratonska trasa duga 42.195 metara koja će se kretati duž cijelog Sarajeva. Riječ je o pretrčanim metrima čistog zadovoljstva, zagađenog zraka, ludog provoda, nezaboravnog iskustva koje će tjerati mnoge na novo druženje svake godine.
Bitno je napomenuti da se saobraćaj u Sarajevu neće zaustavljati, tako da neće doći do narušavanja komfora građana.
Organizatori utrke, Udruženje Dečki u plavom, sa zadovoljstvom objavljuju da je Unusual Marathon dobio svog glavnog sponzora – BH Telecom, a utrka se realizuje uz podršku Ministarstva saobraćaja KS, Crvenog križa FBiH, GSS Trebević, GSS Hadžići, GSS Novi Grad Sarajevo.
Svi zainteresovani se mogu prijaviti na www.deckiuplavom.ba
(klix.ba)