Decoupage by S&S osmislile nove načine da ponude svoje proizvode i predstave se javnosti putem masivnih medija

Sumeja Đulan (21) i Sara Sinanović (21), studentice iz Zenice koje su svoju dekupaž priču započele na kreativnoj radionici Agencije ZEDA, kontinuirano smišljaju nove načine da se javnosti predstave i ponude svoje proizvode. Sve je počelo odlukom da se prijave za učešće na kreativnu radionicu, trudom da naučene tehnike usavrše i velikim korakom, da kreiraju art stranicu na kojoj će pokazati šta znaju, koliko su dobre i specifične u tome što rade.
Kako su društvene mreže odličan alat za predstavljanje kreativnih radova, Sumeja i Sara su kreirajući Decoupage Art by S&S https://www.facebook.com/decoupage.by.ss/ i na Instagram stranici @decoupage.by.ss ponosno zauzele svoje mjesto u svijetu kreativaca i započele svoju kreativnu priču.

Veliku pažnju posvećuju fotografisanju radova što je vrlo važno za online prezentaciju, a njihov brend već je vrlo poznat i cijenjen u svijetu kreativaca.
U međuvremenu, napravile su nekoliko novih i vrlo važnih koraka. Svoje radove su počele promovisati i na grupama namijenjenim kreativcima putem kojih su upoznale mnogo drugih kreativaca koji se međusobno preporučuju, podržavaju, savjetuju ali i razmjenjuju radove.
Tako je došlo do još jednog novog i mudrog poteza i odlične saradnje sa kreativkom koja je vlasnica brenda L&A artora koja se bavi izradom asesorara, nakita i šalova sa kojom su zajednički organizovale nagradnu igru. Na taj način, za njihov brend su saznali novi potencijalni kupci, fotografije njihovih radova je vidjelo nekoliko hiljada ljudi koji do tada nisu čuli za njih, te su oznakom „sviđa mi se“  označili njihovu stranicu. Nikada ne znate kada će neko vidjeti vaš rad i poželjeti da ga kupi i baš je to razlog zbog kojeg se mnogi kreativci udružuju i zajednički organizuju nagradne igre.

I još nešto, Sumeja i Sara su ostvarile saradnju sa Muneverom Šut, kreativkom i edukatoricom za izradu nakita, koja izrađuje nakit od poludragog kamenja i kristala duže od 15 godina. Decoupage Art by S&S od nedavno uz svoje dekupaž proizvode prodaju i promovišu Muneverin nakit što je još jedna odličan potez i prilika koju su prepoznale.
Upravo njihova stranica Decoupage Art by S&S https://www.facebook.com/decoupage.by.ss/ je mjesto na kojem možete pronaći unikatne proizvode idealne za poklon, a dekupaž kutija u kombinaciji sa komadom nakita od poludragog kamenja ili kristala će sigurno obradovati svakoga ko je dobije.
Mlade ljude treba podržati, studente koji pokušavaju zaraditi džeparac treba podržati, mlade koji su na putu da hobi pretvore u biznis treba podržati, dobre priče treba podržati, a ZEDA je obećala podržati sve one koji su na ovom putu i to kontinuirano čini.

Projekat „Budi kreativan i TI!“ u okviru kojeg se realizuju kreativne radionice, finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Cilj projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje žena.
#prati_nas
#prijavi_se
#učestvuj
#nauči
#usavrši
#ispromoviši
#unovči
Danas hobi, sutra posao!
Mogu drugi, možeš i TI!
(Autor: Ajna Dedić/Agencija ZEDA)