I ovo je BiH- Belma Macanović – Tačkicama do unikata/piko art

Zeničanka Belma Macanović (27), vlasnica Brenda Piko art, umjetnošću se počela baviti još prije deset godina. Međutim, nakon pauze, od septembra prošle godine intenzivirala je svoje kreativno stvaralaštvo i stvorila brend Piko art. Belma izrađuje unikatne šolje, čajnike, tanjire, rokovnike, maske za mobitele sa motivima mandale, ponekad radi i kutije za nakit, table, kao i podmetače za čaše. Također, među njenim radovima se može naći i kaligrafija na staklu, po narudžbi radi i motive mimo mandale, zavisno od želje kupca.


-“Uživam u kreativnom stvaranju i ovo na mene djeluje smirujuće i vuče me da nanovo radim, sve više i više. Najviše se koristim tehnikama mandalne umjetnosti, slikanjem na staklu i keramici i pomalo dekupažom. Mandala je nešto što me privuklo na prvu. Radim najčešće bojama za staklo i keramiku, mada nekad kombinujem i akrilne boje”- rekla je Belma.

Za vrlo kratko vrijeme je postala poznata širom BiH po svojim radovima koji su idelani za poklone i iznenađenja.-“Ponosna sam što je tako veliki broj ljudi, za kratko vrijeme, prepoznao moj rad. Cilj mi je da jednog dana ovo pretvorim u posao, možda zajedno sa nekim prijateljicama, kreativcima zajedno” – otkrila je Belma.

Ona je perfekcionista, ambiciozna, uporna, samokritična, vrijedna i jedna od onih koji smatraju da se iz svake životne situacije može izvući nešto dobro ili barem naučiti kako nešto (ne)treba. Ističe da ako sve ne ide po planu i ako današnji dan nije dobar, već sutrašnji će kako kaže biti ispunjen veselijim bojama.„Težim biti bolja i napredovati u svakom mogućem segmentu jer mi kreativci ne samo da se bavimo izradom određenih predmeta, nego i fotografijom, marketingom, ugovaranjem narudžbi… Tako da za sve to treba imati znanje i razvijati vještine“-rekla je Belma čije radove možete pogledati na Facebook stranici Piko art


Izvor: mreža mira