Direktor OSA-e, Osman Mehmedagić Osmica, negativan na fakultetsku diplomu

Nakon što mu je urađen test na COVID-19, direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica je poslan na kompletne pretrage, kako bi se provjerilo da li ima još nekih dodatnih zdravstvenih problema. Rezultati nalaza su bili katastrofalni.
Direktor OBA Osman Mehmedagić zaražen virusom korona | Radio ...
“Gospodin Mehmedagić je jučer saznao da je pozitivan na COVID-19 i to nije veliki problem, jer ljudi obolijevaju svaki dan. Sreća Boga da smo ga poslali i na ostale pretrage da provjerimo imunitet kompletnog organizma, kako bismo mogli odrediti pristup liječenju. Rano jutros su došli ostali nalazi, imunitet je uredu, krvna slika odlična, problema s plućima i srcem nema, ali na testu stručne spreme je pao i to s najgorim rezultatima”, ističe Sebija Izetbegović.
Mehmedagić je ispao COVID-19 pozitivan i fakultetska diploma negativan, što je katastrofalna klinička slika u kombinaciji za svakog pacijenta.
“On je sada u jako teškom stanju i borimo mu se za poziciju koju obnaša. Problem je što je dugo vremena obnašao funkciju kao negativan, a samim tim vjerovano i prenio ga na mnoge kolege iz svog okruženja. Proces liječenja neće biti lagan, ali mislimo da će istrajati u tome. Bitno je naglasiti je da će nakon liječenja biti deportovan na četrnaestodnevnu edukaciju, gdje će morati završiti neki privatni fakultet u Kiseljaku ili Travniku. Ukoliko to ne uradi, bojim se da bi mogao nastradati zbog toga”, dodala je Sebija Izetbegović.
Ovo nije prvi slučaj fakultetska diploma negativnih osoba na pozicijama za koje je potrebna diploma. Možemo slobodno konstatovati da se radi o pandemiji, koja može imati veće posljedice nego pandemija koronavirusa.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.