Dječak pozvao svu djecu iz vrtića da prisustvuju njegovom usvajanju


Kent County court
Dječak Majkl oduševljeno je pozvao sve drugare iz vrtića

Piše: BBC News na srpskom
Petogodišnjak iz Mičigena pozvao je sve drugare iz vrtića na sud kako bi bili u publici i svjedočili njegovom zakonskom usvajanju – tako je osvojio srca ljudi širom sveta.
Dječak Majkl se u četvrtak i formalno pridružio novoj porodici, odlukom suda iz okruga Kent.
Na fotografiji, koju su zaposlenih iz okruga podelili na svaničnoj Fejsbuk strani suda, vidi se mališan kako se proteže u stolici u sudnici, pored usvojitelja.
Iza njih, u publici su Majklovi drugari iz obdaništa veselo mahali papirnim srcima.
Tokom saslušanja, svako dijete se predstavilo i objasnilo zašto je došlo da proslavi ovaj dan.
„Majkl je moj najbolji prijatelj“, rekao je dečak Stiven.
„Zovem se Lili i volim Majkla“, djevojčica je rekla sudiji Patrisiji Garner, koja je za tu priliku nosila ogrlicu od božićnih ukrasa.
„Školsku godinu smo započeli kao porodica“, rekao je Majklov učitelj. „Porodica ne mora da ima veze sa DNK-a, porodica je podrška i ljubav.“
Grupa prijatelja iz razreda, nastavnika i roditelja dece dočekala je odluku o usvajanju uz pokliče i aplauz, dok su Majkl i njegovi roditelji lupkali sudijskim čekićem, kada se postupak završio.
Četvrtak je u okrugu Kent proslavljen kao Dan usvajanja, a 37-oro dece je „s ljubavlju i zvanično dočekano u porodicama“, napisali su zvaničnici okruga na Fejbuku.
„Njihov put je nekad bio jako dug. Podrazumijevao je čuda i velike promjene i za djecu i za porodicu, kao i nevjerovatnu podršku zajednice – kao što to danas možete da vidite na ročištu za usvajanje Majkla“, rekla je sudija Patrisija Garner, lokalnim medijima.
„Cijeli njegov vrtić i škola su ovde da kažu ‘volimo te’ i ‘podržavamo te’, kao i ‘mi ćemo biti ovde ne samo danas, već i u budućnosti’.“
Majkl je za lokalne medije ispred sudnice rekao: „Volim svog tatu!“ U prilogu se videlo i očevo oduševljenje.
Fotografija na kojoj se vidi Majkl i ceo vrtić podeljena je na Fejsbuku čak 100.000 puta.
Preuzeto sa: https://www.mreza-mira.net/