Događaj o razvoju planova za rodnu ravnopravnost

Događaj pod nazivom „Razvoj planova za rodnu ravnopravnost: ispunjavanje uslova Horizont Evropa programa i dalje!“ biće održan 2. jula 2021. godine od 10 do 11.30 časova, putem Zum platforme.

Ovaj događaj se organizuje u sklopu Horizont 2020 projekta WBC-RRI.NET u kojem je  Univerzitet u Banjoj Luci dio konzorcijuma.
Događaj je posvećen pitanjima rodne ravnopravnosti u istraživačkim organizacijama u zemljama Zapadnog Balkana kao sredstva za uspostavljanje platforme za razmjenu znanja i zajedničkog učenja na temu rodne dimenzije kao jedne od ključnih prioriteta odgovornog istraživanja i inovacija.
Pitanje rodne ravnopravnosti je važno, jer program Horizont Evropa zahtijeva mnogo dublje razumijevanje ove tematike. Takođe, učešće u programu Horizont Evropa zahtijeva i razvoj institucionalnih planova za rodnu ravnopravnost (GEP) koji će postati kriterij za učešće u ovom programu od 2022. godine.
Riječ je o događaju tokom kojeg će učesnici imati priliku da poslušaju predavanja predavača iz Evropske komisije, Regionalnog savjeta za saradnju, te predstavnika istraživačkih organizacija iz nekoliko zemalja. Inače, događaj je namijenjen istraživačima, donosiocima javnih politika i onima koje se bave istraživanjima i istraživačkim politika u zemljama Zapadnog Balkana i Evropske unije.
Radni jezik događaja je engleski, a registracije su moguće putem ovog linka: https://wbc-rri.net/gender-equality-event/
(Univerzitet u Banjoj Luci)

Posljednji postovi