Dragočajanka: Stvaranje književnog djela – Berislav Blagojević

Dođite u Resursni centar – Dragočaj da razgovaramo o stvaranju književnih djela sa Berislavom Blagojevićem, piscem i pjesnikom. Napisao je mnoga djela kao što su Revolucionar, Tiši od vode, Mi u magli, Bumerang, Monument, a ko je bio prošle godine na Kreativnom mikrofonu u sklopu Kreativnog avgusta je imao priliku da upozna i Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru.

Razgovaraćemo o značaju pisanja (i čitanja) uopšte, o tome kako nastaje književno djelo, o inspiraciji i kreativnom procesu, a posebnu pažnju posvetio bih kratkoj priči – šta sve može da bude priča i kako izgledaju kratke priče na primjeru iz Berislavove zbirke Monument.
Cilj je da se mladi upoznaju sa nastankom književnog djela, da im se približi kreativni proces, kao i da se informišu o svim srodnim temama koje ih mogu interesovati.
Vrijeme: četvrtak, 24.06. u 16:00
Trajanje: 60 min.
Prijaviti se možete na mejl oc@zdravodaste.org. Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.


Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
(zdravodaste.org)