Druži se s vršnjacima, debatiraj i zaradi džeparac

Omladinska novinska asocijacija u BiH poziva Te da uzmeš učešće u debati, razgovaraš o važnim pitanjima koja se tiču i Tvog života, družiš se s vršnjacima iz cijele BiH te zaradiš džeparac.
Kako je to moguće?
Tako što Omladinska novinska asocijacija u BiH i Omladinski magazin Karike, uz podršku USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), realiziraju projekat Na mojoj koži, čiji je glavni cilj doprinijeti većoj i boljoj informiranosti, educiranosti i nivou kritičkog mišljenja kod mladih o temi ljudskih prava. U okviru ovog projekta realiziramo i debatu kojom želimo doprinijeti jačanju kritičke svijesti kod mladih kao i ohrabrivanju mladih da u javnom prostoru iznesu svoje mišljenje, praktična rješenja/savjete te da budu pokretači argumentirane društvene debate na temu ljudskih prava.
Dobro, ako me to stvarno zanima, šta trebam još da znam?
Po dvije grupe mladih iz cijele BiH (afirmacija i negacija) od po tri člana će uživo u prostorijama Omladinske novinske asocijacije u BiH (poštujući sve mjere vezane za COVID-19) argumentirano raspravljati o različitim aspektima problema vezanih za ljudska prava.  Novinari/ke Karika će raditi s grupama mladih na što boljoj pripremi debata, prikupljanju informacija, snazi argumenata, kao i pripremi te realizaciji snimanja 20-minutnih videa, koje ćemo objaviti u formi debatne emisije na našem YouTube kanalu.
Na koje tačno teme mogu da debatiram?
Mladima nudimo da kroz pet debatnih emisija debatiraju na sljedeće teme:
(1) (Ne) vrijedi se boriti za svoja prava u BiH danas!
(2) Na univerzitetima u BiH (ne) trebaju da postoje kvote za nacionalne manjine!
(3) Umjesto vjeronauka u školama (ne) trebamo imati seksualno obrazovanje!
(4) Bez štele se (ne) možeš zaposliti u BiH!
(5) Briga za okoliš nije/jeste moj problem!See also
Ako imaš neku bolju ideju za debatu na temu ljudskog prava, slobodno je možeš prijaviti na naš redakcijski mejl: redakcija.karike@gmail.com
Super, šta treba da uradim ako želim da se prijavim!
Treba da pošalješ svoje ime i prezime, godište, grad iz kojeg dolaziš i temu koja te zanima za debatiranje. Možeš se prijaviti sam ili već u timu od po tri učesnika na redakcija.karike@gmail.com do 5. oktobra 2020. do 12 sati. Debata je otvorena za prijavu svim mladima od 15 do 35 godina.
Šta Ti sve nudimo?
Smještaj, prijevoz do Sarajeva, hranu, i još plus honorar za učešće u debati u bruto iznosu od 95,40 KM.
Šta čekaš, prijavljuj se! Radujemo se Tvojoj prijavi!
*Naslovna fotografija je preuzeta sa www.unsplash.com
(karike.ba)