Dženana Džanić iz Srebrenika osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu

Dženana Džanić, glumica iz Srebrenika je na sedmom Festivalu glumaca BiH u Konjicu osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu, i to za ulogu u predstavi “Svu moju ljubav” Sarajevskog ratnog teatra SARTR.
Dženana Džanić iz Srebrenika osvojila nagradu za najbolju mladu glumicu |  Tuzlanski.ba
Dženana je jedna od najnagrađivanijih mladih glumica koja je prije nekoliko godina iz rodnog Srebrenika otišla u Sarajevo, koje je prepoznalo njen raskošni talenat i otvorilo vrata za brojne uspjehe u karijeri. Tako je od 2011. godine, kada je ostvarila prvu profesionalnu ulogu do danas, uz brojne nagrade i priznanja, glumila rame uz rame sa glumačkim veličinama poput Radeta Šerbedžije i drugih.
Čestitke na osvojenoj nagradi Dženani uputio je i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović.
“Ovo je još jedan pokazatelj da se moramo mnogo više potruditi kako bi mladima obezbijedili bolje uslove za ostanak u svom gradu, da budemo podrška i vjetar u leđa talentovanim glumcima, sportistima i svim mladim ljudima u ostvarenju njihovih snova i predstavljanju grada Srebrenika pa i države BiH u najljepšem svjetlu” – stoji u čestitki gradonačelnika Omerovića.
Gluma je njen izbor, a njen raskošni talent među prvima je prepoznao istaknuti bh. reditelj Haris Pašović. Saradnja s Pašovićem otvorila joj je druga vrata u karijeri, a ističu se uspješne saradnje s jednim od najuspješnijih regionalnih reditelja Andrašom Urbanom te sa već pomenutim Radetom Šerbedžijom i njegovom suprugom Lenkom Udovički.
(Tuzlanski.ba)

Posljednji postovi