EESTEC LC Tuzla organizuje besplatnu jednodnevnu radionicu za studente cijele BiH

Scrum je agilni tip procesnog okvira koji je danas zastupljen u preko 90% kompanija u IT i sličnim sektorima, i bez kojeg je rad i funkcionisanje takvih firmi postalo praktično nezamislivo.

Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), ove godine, organizuje drugi po redu EESTEC Project Marathon pod nazivom “EESTEC Project Marathon vol.2: Going Cyber”, projekat koji će se održavati tokom prve tri sedmice mjeseca marta.

EESTEC Project Marathon se sastoji od tri odvojene aktivnosti (projekta), a ove godine su to:

  • SCRUM Masterclass – Radionica na temu Scruma kao agilnog frameworka
  • Soft Skills Academy Tuzla
  • Hackathon – na temu Workplace Automatization

SCRUM Masterclass je besplatna, jednodnevna radionica, a ujedno i prva aktivnost na ovogodišnjem EESTEC Project Marathon-u koja će se održati u subotu, 5. marta i na kojoj će učesnici imati priliku da se upoznaju i savladaju pojam, upotrebu te spoznaju važnost Agile & Scrum metodologije!

Scrum je agilni tip procesnog okvira koji je danas zastupljen u preko 90% kompanija u IT i sličnim sektorima, i bez kojeg je rad i funkcionisanje takvih firmi postalo praktično nezamislivo. Kroz ovu radionicu će svi zainteresovani studenti, uz pomoć profesionalnih predavača iz različitih kompanija, steći osnovno znanje i vještine vezane za Scrum i aspekte poput timskog rada, design sprinta i sl.

Prijave za SCRUM Masterclass su otvorene do 01.03. u 23:59h, a svi studenti prijavu mogu obaviti putem forme. Sve ostale informacije i zanimljivosti o radionici možete pogledati na Facebook ili Instagram stranici EESTEC LC Tuzla i Facebook eventu.

hocu.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.