Elda Lolić & PR(a)VO LICE AKTIVIZMA: Nermin Topovčić ”Tvoj glas je bitan”- Mladi konačno mogu i moraju uzeti stvari u svoje ruke već sa sljedećim izborima (VIDEO)

Poznato je da nakon svih ovih kriza koje je prouzrokovala pandemija korona virusa u Bosni i Hercegovini na jesen slijede i novi lokalni izbori, koji, kako sada stvari stoje mogu da budu presudni kada je sudbina Bosne i Hercegovine u pitanju, posebno kada je sudbina mladih ljudi u BiH u pitanju, koji na ovim izborima, kao nikada prije mogu da naprave velike promjene svojim izlaskom na glasanje.


O tome je malo više za CAT BiH govorio i Nermin Topovčić, student Pravnog fakulteta iz Banja Luke i koordinator kampanje ” Tvoj glas je bitan” koji je u razgovoru sa našom aktivistkinjom Eldom Lolić objasnio šta je stvarna namjera ove kampanje i da je u stvari cijela kampanja reakcija na rezultate izbora koji su se desili 2018. godine. Zadatak ove kampanje je da animira mlade ljude da na sljedećim izborima izađu u što većem broju, te da na taj način sami odluče o svojoj i sudbini svoje zemlje, a jedan od ciljeva je i da se poveća postotak izlaska mladih, koji je do sada bio negdje oko 49%.

Kako je izgledao taj razgovor i kakvo je mišljenje maldih kada su izbori i glasanje u pitanju pogledajte u videu kojeg dijelimo sa vama: