Emina Mešić, Tešanj | Slikanje

“Otkako znam za sebe, znam i za ljubav prema umjetnosti, ono moje “nešto” što me trgne iz realnosti i unese mi radost i smiraj. Ne smatram se profesionalcem, crtam i slikam u slobodno vrijeme kada mi to svakodnevnica dopusti. Ne koristim se precizno samo jednom tehnikom, ali bi se kao najčešće korištene tehnike mogle izdvojiti akril na platnu i crtanje drvenim bojicama. Svoju umjetnost sam od nedavno počela dijeliti sa ostatkom svijeta i na ovaj način želim iskazati podršku “svježim” umjetnicima. Važno je vjerovati u sebe i u svoje radove, a umjetnost je takva da se uvijek uči i iznova savladava. Uvijek može bolje, trud se uvijek isplati!” – navodi Emina Mešić u svojoj prijavi.
 
U nastavku vam donosimo radove koji su stigli na našu adresu:
 

Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)