Enis Prijić osvojio glavnu nagradu na ovogodišnjem Festivalu filma djece i omladine u Zenici!

Enis Prijić, mladi petnaestogodišnjak, učenik Srednje tehničke škole Bugojno, pod mentorstvom i neumornom podrškom svoje mentorice Emine Maraj Palačkić predstavljao je Srednju tehničku školu i grad Bugojno na 22. Festivalu filma djece i omladine u Zenici. Ovogodnišnja lokacija festivala bio je Muzej grada Zenice. Apliciranja su pristizala sa svih područja Federacije Bosne i Hercegovine, a organizatori su u “grand” finale nominovali 10 najboljih filmova, po mišljenju stručnog žirija, koji su se 19.12.20’ borili za glavnu nagradu festivala, Grand Prix.

Među 10 nominovanih filmova, našao se film našeg mladog filmadžije Enisa. Poznato nam je da je Enis mladi ambicionar, kreativac, glumac, režiser, učenik Ic razreda Srednje tehničke škole Bugojno, koji se filmom, pisanjem, režijom i glumom bavi već 7 godina u nizu. Njegova kratka životnja biografija govori da je osvajao mnoga prva mjesta na raznim festivalima državnog, međunarodnog i internacionalnog nivoa.
Po odluci stručnog žirija, film “Depressed” je proglašen za pobjednika u kategoriji “Omladinski film-Eksperimentalni”. Završnicom i glavnim dijelom festivala, smatra se dodjeljivanje i proglašavanje nagrade i priznanja za cjelokupno najbolji film festival. Po odluci stručnog žirija, Enis Prijić je ove godine osvojio glavnu nagradu festivala, Grand Prix, a samim tim njegov film je proglašen kao najbolji.

Enis je za našu platformu izjavio kako je itekako sretan, ponosan i još pod tenzijskim utjecajima festivala. Drago mu je što je žiri njegov film proglasio najboljim na festivalu, te ga imenovao Grand Prix osvajačem. Također je izjavio kako diploma i titula ne predstavljaju onaj glavni dio svega ovoga, već su to zapravo sva nasmiješenja lica i dirnute emocije ljudi koji su gledali i poistovjetili se sa filmom. Neumorno se zahvaljuje svima na podršci, posebno svojoj školi, kolektivu, pedagogici, direktoru, mentorici Maraj, portalu “Bugojnu Danas” na medijskoj podršci… Ovo je samo dokaz da je ono što radi zaista rađeno srcem.

Enisu želimo svu sreću u daljnjem radu i nadamo se da će grad Bugojno i BiH redovno bogatiti svojim projektima!

(hocu.ba)

Posljednji postovi