EU-CARES Think Tank u Tuzli

UG „ Sarajevo susret kultura“ implementira projekt Erasmus+ Capacity Building for Youth „EUropean Collective nArratives for Reconciliation and trauma hEaling through youth engagement and Storytelling – EU-CARES“ u konzorciju zajedno sa partnerima iz sljedećih zemalja: Belgije, Bosne i Hercegovine, Italije, Albanije, Poljske, Crne Gore i Srbije.

Ideja projekta EU-CARES jeste naglasiti da postoje različiti načini na koje se prošlost može prevesti u sadašnjost, uz pomoć sjećanja i “storytelling-a“. Proces rada na sebi i samoizlječenja od traumatskih događaja je težak uspon. Izliječiti cijele zajednice još je teže, jer kolektivna trauma ostavlja međugeneracijske ožiljke, te uzrokuje podjele u društvu. U procesu pomirenja, „storytelling“ sa svojim brojnim tehnikama može biti učinkovito sredstvo koje pruža društveni prostor za zbližavanje ljudi i razradu međusobnih iskustava.

S veseljem vas pozivamo na naš inspirativni događaj posvećen poticanju kritičkog razmišljanja i istraživanju glavnih narativa i perspektiva vezanih za konflikte na Balkanu i situaciju mladih generacija u vezi s manjinskim zajednicama, kulturnim i etničkim podjelama te kolektivnom traumom. Ovaj događaj je prilika da se okupimo i zajedno istražimo teme koje su ključne za naše društvo i budućnost mladih generacija.

UG „Sarajevo susret kultura“ u saradnji sa Omladinskim Resursnim Centrom Tuzla okupiti će istaknute stručnjake, akademike i mlade ljude kako bismo stvorili prostor za razmjenu ideja, inspirativnih priča i primjera dobre prakse. Vjerujemo da je vaša prisutnost i sudjelovanje od iznimne važnosti za ovo iskustvo.

Događaj će se održati u Tuzli 05.07.2023. godine sa početkom u 12:00h u prostorijama Atelje Ismeta Mujezinovića na kojem ćete imati priliku sudjelovati u panelima, radionicama i diskusijama koje će vas izazvati na kritičko razmišljanje i potaknuti promišljanje o ključnim pitanjima naše regije.

Naša agenda obuhvata sljedeće teme i aktivnosti:

  • Inspirativne priče i iskustva stručnjaka i mladih lidera o glavnim narativima Balkanskih sukoba
  • Radionice i interaktivne vježbe o perspektivama mladih generacija na manjinske zajednice uz primjere dobre prakse
  • Panel rasprave o kulturnim i etničkim podjelama s inspirativnim pričama o uspješnim projektima
  • Diskusije o kolektivnoj traumi i izgradnji održivog mira s primjerima dobre prakse i osobnih iskustava

 

Molimo vas da se na našu radionicu prijavite putem ovog LINKA

Također, slobodno podijelite ovu pozivnicu s drugim mladim ljudima koji bi mogli biti zainteresirani za sudjelovanje.
Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom istraživanju ključnih pitanja koja utječu na našu regiju i mlade generacije. Vaša prisutnost će doprinijeti raznolikosti perspektiva i obogaćivanju rasprava koje će se odvijati tijekom događaja.

Hvala vam na vašem interesu i podršci. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju inspirativne i produktivne atmosfere na našem događaju.

 

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

 

Posljednji postovi