Fondacija “Proljeće” raspisuje konkurs za dodjelu stipendija

Fondacija “Proljeće” Tuzla raspisuje konkurs za dodjelu stipendija svim trenutnim i budućim učenicima srednjih škola i svim studentima za školsku/akademsku 2020/21. godinu.
Spisak studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju - VLADA USK
Stipendije se dodjeljuju za školsku 2020/21. godinu, počevši od 1. septembra 2020. do 30. juna 2021. godine za učenike i od 01. oktobra 2020. do 31. jula 2021.godine za studente. Stipendije se realiziraju kroz participaciju troškova smještaja na način da se u boravišnim prostorijama Fondacije “Proljeće“ u Tuzli, korisnicima subvencioniraju troškovi smještaja i ishrane u toku školske 2020/21. godine u periodu od septembra do juna srednjoškolcima i od oktobra do jula studentima.
Fondacija subvencionira troškove smještaja i ishrane u iznosu 60 – 100 % i na osnovu Pravilnika o uslovima i kriterijima za dodjelu stipendija i odobravanja pomoći povezane s obrazovnim kulturnim i humanitarnim aktivnostima učenici ili studenti participiraju u iznosu od 70 do 170 KM.
Aplicirati mogu svi učenici završnih razreda osnovnih škola, te svi učenici srednjih škola i to putem linka.  Također svi trenutni studenti imaju pravo prijave koju, mogu izvršiti ovdje, a opće kriterije i uvjete za apliciranje na dodjelu stipendije pogledajte na zvaničnoj stranici fondacije.
Sve dodatne informacije potražite putem e-mail adrese: fproljece@hotmail.com ili putem linka.
Krajnji rok prijave je 31. juni za srednjoškolce i 15. juli za studente.
(studomat.ba)