Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini – Poziv za projekte civilnog društva 2021.

Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini objavljuje novi poziv za projekte namijenjen nevladinim organizacijama i inkubatorima. Krajnji rok za prijave je 1. april 2021. u 13 sati (nijedan projekat koji bude primljen nakon ovog datuma neće biti uzet u obzir).

Francuska ambasada u Bosni i Hercegovini objavljuje poziv za projekte namijenjen civilnom društvu u vezi sa slijedećim prioritetima:

  • Podrška aktivnostima u korist mladih ;
  • Podrška projektima usmjerenim na jačanje jednakosti spolova ;
  • Podrška projektima iz domena ekologije, naročito onima koji su usmjereni na ublažavanje posljedica klimatskih promjena i podrška održivom razvoju (zelena ekonomija, rad na podizanju svijesti i borbi protiv zagađenja i u korist očuvanja okoline) ;
  • Podrška projektima za promociju i jačanje ljudskih prava.

Posebno su dobrodošli projekti koji uključuju više prioriteta, ali to nije uslov. Projekti koji uključuju saradnju sa jednim ili više gradova, opština ili drugih lokalnih zajednica također su izuzetno poželjni, kao i projekti usmjereni ka jačanju saradnje sa Francuskom.
Uključivanje pitanja jednakosti spolova u projektima, čak i u onima kojima to nije primarni cilj, će se dodatno cijeniti.
Nakon odluke žirija, odabrani projekti će se podržati u iznosu od 3000 do 6000 KM, u cijelosti ili jednim dijelom sume koju traže nosioci projekta. Tražena suma ne može predstavljati više od 66% ukupnog iznosa projekta.
Nosioci projekta se obavezuju da će implementirati projekat u maksimalnom trajanju od 12 mjeseci, da će obavještavati francusku ambasadu o razvoju projekta, da će na svim informativnim dokumentima objavljenim u bilo kojem obliku prikazati logo francuske ambasade u Sarajevu zajedno s drugim partnerima, a uradiće se i evaluacija projekata.
Prijava:
U obrascima ispod možete pronaći detalje u vezi sa kriterijima i modalitetima.
Application form for projects 2021_ENG
Formulaire appel à projets 2021 FR
Pozivaju se nosioci projekata (NVO i inkubatori) da prijave svoje projekte najkasnije do 1. aprila 2021. do 13.00 sati, tako što će popuniti obrazac iznad, na francuskom ili engleskom jeziku, i proslijediti ga na adresu: sylvain.rigollet@diplomatie.gouv.fr.
Potvrda prijema će vam biti poslana u roku od 48 sati.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, obratite se na slijedeću adresu Sylvain Rigollet, ataše za saradnju Francuske ambasade (sylvain.rigollet@diplomatie.gouv.fr).
(snagaloklanog.ba)