Gabrijel Žuljević: Pravi primjer kako se u današnje vrijeme mogu postići iznimni rezultati (VIDEO)

Zanimljiva vijest stiže nam iz Osnovne škole “Dubravica” iz Dubravice, kod Viteza. Glavni junak ove priče je Gabrijel Žuljević, učenik sedmog razreda. Gabrijel je od starih dijelova računala uspio napraviti funkcionalan cd player. U video koji donosimo možete vidjeti i kratku prezentaciju Gabrijelovog rada.
Gabrijel Žuljević - informatički genijalac iz Osnovne škole "Dubravica" |  Vitez.info
Gabrijel je odličan primjer kako se u današnjem vremenu mogu postizati iznimni rezultati, a u izlaganju zahvalio se i svojoj nastavnici Mariji Kvasini.
“Ovo je samo mali dio onoga šta i koliko Gabrijel može. Čak i meni na informatici pomaže baš puno. Uz bolju opremu informatičke učionice, lakše bi bilo ostvariti bolje i značajnije rezultate. I nije Gabrijel jedini, imamo još nekoliko iznimno nadarenih učenika”, u dahu nam govori nastavnica Marija Kvasina.
Gabrijel inače slobodno vrijeme provodi pomažući i svojim školskim prijateljima, tako što im popravlja kompjutere.
Gabrijel nam je rekao kako je željan znanja, prilika da se dokaže i pokaže. Sposoban je, kaže, promjeniti svaki dio u kućištu, a osim hardverskih dijelova, razumije se i u softverske.
Na kraju moramo zaključiti kako je Gabrijel istinski genijalac, kakvih sigurno ima još u našem okruženju, samo im treba stvoriti mogućnosti za rad, pružiti im priliku i podržati ih.


(vitez.info)