Gamer iz Sarajeva tek danas čuo za pandemiju

Samir Bot, poznatiji pod pseudonimom Blade_Reaper_747_CMC, zbog treninga i turnira u League of Legendsu, nije više mjesec dana izašao iz svog doma. Danas ga je na ulici dočekao šok kada je shvatio da je nastupila pandemija koronavirusa.
Nothing clinically “wrong” with obsessive gamers, new study finds ...
“Krenem ja jutros do granapa, jer sam shvatio da sam frižider totalno ispraznio, te da nemam šta da jedem. S obzirom na to da sam se namirio prošli mjesec, nije bilo potrebe da izlazim iz kuće, te sam se sa svojim prijateljima širom svijeta posvetio nadolazećem turniru u igri League of Legends. Startali smo s pripremama, radili probne mečeve, probavali različite likove i klase kako bi znali s kojim i kakvom taktikom da izađemo na turnir. Naša ekipa Mord_12 je jedan od vodećih u svijetu po pitanju gaminga. Osvajamo titule i šampionate u mnogim igrama, pogotovo ovog tipa i dogovorili smo se da uzmemo i ovu titulu i tako zgrnemo veliku lovu. Znate kakav je gamerski život, ne izlazite, ne radite ništa drugo i ne pratite dešavanja. Krenem ja tako do prodavnice i doživim šok”, kaže Blade_Reaper_747_CMC.
S obzirom na to da živi blizu Hitne pomoći u Sarajevu na Malti, prvo što je vidio je trijažni šator. Pomislio je da se radi o nekoj vježbi.
“Šetam ja tako ulicom i vidim haos ispred ambulante. Kontam neka vježba se radi i produžim dalje. Ispred prodavnice vidim red ljudi koji stoje s maskama i čekaju. Pitam šta se dešava i oni mi govore da stoje u redu i ukratko objasne situaciju jer vide da veze nemam šta je vani. Ostao sam šokiran. Na prvu sam pomislio da me ne pucaju halucinacije od ekrana, jer spavam po četiri sata i igram 20 dnevno pa da nisu neke paranoje. Međutim nije, realnost je tu, dešava se, baš kao u poznatim naslovima video igara o ovoj temi. Brzo pokupujem što mi je trebalo i odjurim kući. Zovnem na chat sve svoje iz ekipe i kažem im to. Ispočetka mi nisu vjerovali, ali su i oni smogli snage da izađu iz kuće i provjere. Zaista nevjerovatno”, dodao je Blade_Reaper_747_CMC.
Ova gamerska ekipa je dodala da, iako nisu znali, svakako poštuju mjere izolacije i socijalne distance.
Napomena: Događaji nisu stvarni, u pitanju je satira Šatro.info